BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Act de sabotaj investigat in Germania dupa ce trenurile nu au circulat cateva ore

Un act de „sabotaj” a perturbat sâmbătă dimineața circulația trenurilor în nordul Germaniei. Toate trenurile de mare viteză, regionale și de marfă din nordul țării au fost întrerupte timp de aproape trei ore din cauza tăierii cablurilor de legătură radio.

Deutsche Bahn a susținut că paralizia a fost cauzată de un act deliberat, care a oprit trenurile în Hamburg, Schleswig-Holstein, Saxonia Inferioară și Bremen. De asemenea, au fost afectate trenurile pe distanțe lungi între Berlin și Köln și Berlin și Amsterdam, în timp ce trenurile din Danemarca nu treceau granița în Germania.

Ministrul german al transporturilor, Volker Wissing, a declarat că este „clar că este vorba de o acțiune țintită și deliberată”, adăugând că motivul nu este „încă cunoscut”.

Într-o declarație de presă, el a spus că „cablurile esențiale pentru operațiune au fost tăiate în mod voluntar și intenționat”.

Poliția germană a lansat o anchetă în legătură cu incidentul care a lăsat mii de oameni blocați sâmbătă dimineața. Deutsche Bahn a avertizat călătorii că trebuie să se aștepte la anulări și întârzieri în cursul zilei de sâmbătă.

Acest act vine la puțin peste două săptămâni după acțiunile de sabotaj care au vizat gazoductele Nord Stream 1 și 2 care leagă Rusia de Germania. Incidentul a determinat guvernul german să înceapă să consolideze protecția în jurul infrastructurii sale critice.

Deutsche Bahn este în mod regulat arătată cu degetul pentru numeroasele întârzieri pe liniile sale. La începutul lunii septembrie, aceasta a anunțat că va efectua lucrări titanice, înlocuind 137.000 de traverse din beton pentru a-și moderniza rețeaua.