RELIGIEULTIMA ORĂ

Acoperământul Maicii Domnului, sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox.

Acoperământul Maicii Domnului este una dintre cele mai mari sărbători de peste an, iar în fiecare an pică la începutul lunii octombrie. Iată care este data exactă la care creștinii ortodocși cinstesc Acoperământul Maicii Domnului.

Pe ce dată este Acoperământul Maicii Domnului în 2022? Sărbătoare importantă pentru credincioși

Acoperământul Maicii Domnului este sărbătoarea care deschide luna octombrie. Mai exact, Acoperământul Maicii Domnului este prăznuit în fiecare an la dată fixă, pe 1 octombrie. În acest an, sărbătoarea pică într-o zi de sâmbătă.

Acoperământul Maicii Domnului este o sărbătoare încărcată de semnificație și pe care credincioșii o respectă cu sfințenie, având în vedere că este marcată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox.

Această sărbătoare importantă amintește de momentul emoționant în care Maica Domnului s-a arătat în biserica din Vlaherne. Pe data de 1 octombrie 911, în biserică aveau loc slujbe pentru salvarea cetății, aceasta aflându-se sub asediu. În timp ce credincioșii se rugau, Maica Domnului li s-a arătat stând în văzduh și rugându-se cu lacrimi în ochi. Alături de ea se aflau apostolii, sfinții și mucenicii, iar deasupra capetelor credincioșilor era Sfântul Acoperământ.

Se spune că această sărbătoare a fost rânduită de Biserica Ortodoxă pentru a le aminti credincioșilor de importanța rugăciunilor și de ajutorul pe care aceștia îl pot primi din partea Maicii Domnului.