administratieULTIMA ORĂ

Foto/Primăria Valea Moldovei a achiziționat măști și mănuși chirurgicale după ce restricțiile COVID 19 au fost ridicate. Ce alte achiziții dubioase au mai fost făcute de edilul social democrat și ce sumă uriașă a cheltui din banii publici

.Achiziții dubioase făcute de o primărie din județul Suceava după ce restricțiile COVID 19 au fost ridicate.  Primăria Valea Moldovei condiusă de primarul  PSD Romică Floriștean a  decis ca să bage mâna în pușculița banilor publici și să cheltuiască  o sumă uriașă pe  măști și mănuși chirurgicale  așa de dorul lelii. Că doar edilul face legea banilor publici și până vin procurorii DNA în control e cale lungă.  E greu de crezut că sunt administrații locale care cred că pot chelui bani fără să fie luate la întrebări.
Achiziții făcute pe 24 ianuarie-Ziua Unirii Principatelor Române-zi liberă la stat
Despre modul în care conduce edilul din Valea Moldovei comunitatea locală stiridinbucovina.ro a mai amintit . S-a scris și de domeniul edilului construit ilegal de la Poiana Micului. Despre achizițiile dubioase făcute în perioada pandemiei de administrații locale din țară s-a scris la nivel central dar despre achiziții făcute de Primării din județul Suceava mai deloc.
 Pe  pagini de facebook însă au mai dezvăluite achizții făcute chiar de Primăria Valea Moldovei la mai bine de un an de când oficial Covid 19 nu a mai fost considerat o urgență de sănătate globală, încă suntem surprinși de „afacerea măștilor din pandemie”.
Primăria comunei Valea Moldovei a achiziționat prin SEAP, prin atribuire directă, pe data de 24 ianuarie 2023 (da, ați citit bine 2023, dată la care erau de mult ridicate restricțiile anti-COVID), echipamente de protecție medicală în valoare de peste șase miliarde lei vechi, cu scopul de a opri răspândirea coronavirusului SARS CoV 2, așa cum reiese din documentele oficiale.
S-au făcut în aceeași zi, 24 ianuarie 2023, nu mai puțin de 8 licitații prin atribuire directă, fiind toate atribuite aceleași firme, SC CALMAR FOREST SRL, cu sediul în Găinești, comuna Slatina, firmă care are ca obiect principal de activitate tăierea și rindeluirea lemnului, cod caen 1610. Dacă aceasta firmă a mai adăugat în codul CAEN și un alt obiect de activitate e  greu de crezut pentru că ar trebui ca și administratorul să aibă cât de cât cunoștințe în domeniul acesta.  Dar e greu de crezut.
Iată că a trecut mai bine de un an distanță și nici până la această dată nu a ajuns vreo mască sau vreun bidon de dezinfectant în comună Valea Moldovei și chiar dacă acum sunt de prisos, mă întreb ce s-a întâmplat cu sutele de mii de produse cumpărate de primăria comunei Valea Moldovei și sper că organele abilitate să vor autosesiza în acest caz și vor face verificări pentru a lua măsurile ce se impun.
 Ce achiziții  dubiaose a făcut Primăria Valea Moldovei intr-o singura zi-24 ianuarie 2023.   Toate achizițiile apar pe SICAP și au fost făcute în aceeasi zi
• 187615 măști chirurgicale, în valoare de 225138,00 lei fără TVA
• 2868 perechi mănuși chirurgicale, în valoare de 2294 de lei fără TVA
• 26 de lămpi UVC antibacteriene, în valoare de 89579,00 lei fără TVA
• 3107 litri de dezinfectant pentru suprafețe, în valoare de 124280,00 lei fără TVA
• 1900 de bidoane de clor dezinfectant pentru podele și toalete, în valoare de 19000,00 lei fără TVA
• 938 litri săpun lichid antibacterian, în valoare de 46900,00 lei fără TVA
• 6 bucăți dispensere automate săpun lichid, în valoare de 600 de Ron fără TVA
• 5 bucăți covoare dezinfectante intrare, în valoare de 1300 lei fără TVA