CRYPTO

Această săptămână pe Crypto Twitter: Milioane de donații în timp ce conflictul dintre Rusia și Ucraina domină conversația

Invazia Rusiei în Ucraina, supranumită „primul război criptografic din lume”, a dus la manifestații de susținere pe Twitter și la milioane de dolari în donații criptografice.

Începând de duminică dimineață, potrivit firmei de analiză blockchain Elliptic, s-au strâns aproape 17 milioane de dolari.

Cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a rupt tăcerea pe Twitter cu privire la criza dintre Rusia și Ucraina în urmă cu două săptămâni, când l-a implorat public pe Putin să nu invadeze Ucraina, spunând că ar „dăuna umanității”.

 

Buterin, în vârstă de 28 de ani, un canadian care s-a născut ca cetățean rus, cu siguranță nu era cunoscut pentru comentarii politice pe Twitter, dar apoi lucrurile au escaladat.

Când Rusia și-a început invazia pe scară largă joi, Buterin a scris pe Twitter: „Foarte supărat de decizia lui Putin de a abandona posibilitatea unei soluții pașnice la disputa cu Ucraina și de a merge în schimb la război”. El a adăugat că a fost o „crimă împotriva poporului ucrainean și rus” și că „nu va exista securitate”. El a încheiat: „Glorie Ucrainei”.

Câteva secunde mai târziu, Buterin a adăugat: „Reminder: Ethereum este neutru, dar eu nu sunt”.

 

Sâmbătă, contul oficial de Twitter al Ucrainei a solicitat în mod deschis donații.

Buterin a răspuns inițial cu un tweet, acum șters, avertizând că tweetul @Ukraine „ar putea fi cu ușurință un hack”, dar adresa a fost confirmată în curând de Tomicah Tilleman, fost diplomat american și partener la Andreessen Horowitz, unde a fost șef global de politici. Tilleman a scris pe Twitter că a confirmat adresele direct cu ambasadorul ucrainean Olexander Scherba, pe care l-a etichetat în tweet.

Ca urmare a tweet-ului lui @VitalikButerin, am confirmat direct cu ambasadorul ucrainean @olex_scherba că adresele sunt corecte și se află sub controlul guvernului ucrainean. Dați!!! Apărarea societăților libere și deschise poate fi cel mai bun lucru pe care îl vom face vreodată cu BTC și ETH-ul nostru…

 

Podcasterul Bloomberg News Joe Weisenthal a transmis astăzi pe Twitter o actualizare cu privire la donațiile trimise la adresele din tweetul @Ukraine: „Foarte interesant. Adresa Ethereum postată de contul @ukraine, care a fost confirmată de Bloomberg ca fiind legitimă, a primit mult mai mulți bani decât cea Bitcoin. 4,1 milioane de dolari în valoare de ETH și alte token-uri vs. ~1,1 milioane de dolari în BTC.”

Foarte interesant. Adresa Ethereum postată de contul @ukraine, despre care Bloomberg a confirmat că este legitimă, a încasat mult mai mulți bani decât cea de Bitcoin.

În linii mari, liderii din Europa și America de Nord au fost de acord că cel mai bun răspuns la invazie, fără a escalada conflictul pentru a include alte state sau teritorii, este de a lovi Rusia și rețeaua sa globală de oligarhi cu sancțiuni.

 

Ieri, SUA, Canada și mai multe țări europene cheie, inclusiv Germania și Regatul Unit, au convenit să interzică Rusiei accesul la sistemul internațional de plăți bancare SWIFT. Miliardarul investitor american Bill Ackman a declarat că rușii ar trebui să meargă să-și ia banii cât mai pot.

Nu aș vrea să țin bani într-o bancă care nu poate accesa sistemul SWIFT. Odată ce o bancă nu poate transfera sau primi fonduri de la alte bănci, solvabilitatea sa poate fi pusă în pericol. Dacă aș fi rus, mi-aș scoate banii acum. Luni ar putea începe în Rusia să se producă fugile bancare. #StandWithUkraine

sursa articol: decrypt.co