ACTUALITATE

Accident in plina zi in  Horodnic de Jos

Ieri, în jurul orelor 13:18, G. VASILICĂ, de 49 ani, din  Marginea, conducea autoturismul marca Volvo, pe DN 2H în afara Horodnic de Jos, având direcția de deplasare dinspre localitatea  Gălănești către  Rădăuți.

Ajuns la intersecția cu calea ferată de la intrarea în localitatea  Horodnic de Jos, acesta a observat autoturismul marca Seat, condus de către  P. CONSTANTIN, de 36 ani, din mun. Rădăuți,, ce se deplasa dinspre mun Rădăuți către loc. Gălănești, care s-a încadrat pentru a efectua virajul către stânga spre comuna Horodnic de Jos, neacordându-i prioritate de trecere.

Pentru a evita impactul, conducătorul auto G. VASILICĂ a efectuat un viraj la dreapta și a pătruns pe acostamentul din partea dreaptă a carosabilului. În intersecție, pe acostamentul din partea dreaptă a carosabilului, se afla numita P. MARIA, în vârstă de 24 ani, din comuna Horodnic de Jos, jud. Suceava, ce stătea la ocazie, iar în urma celor descrise mai sus, aceasta a fost acroșată de către autoturismul marca Volvo.

La fața locului a intervenit un echipaj SAJ care a preluat victima FIIND transportată la Spitalul Municipal Rădăuți.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care la Spitalul Municipal Rădăuți li s-au recoltat câte o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vinovăția producerii evenimentului rutier aparține ambilor conducători auto. Conducătorul autoturismului marca Volvo pentru efectuarea unui viraj incorect la dreapta, iar conducătorul autoturismul marca Seat pentru neacordare de prioritate de trecere.