ACTUALITATELOCAL

Accident de muncă la Radburg SRL

Accident de munca. la SC RADBURG SOFT SERVICE SRL din comuna/sat Șcheia, județul Suceava.

La data de 26.10.2023, în jurul orei 16:50, un angajat fiind în timpul programului de lucru a schimbat pneul de pe o jantă de camion după care a făcut presiunea acestuia, moment în care pneul respectiv a explodat doborându-l pe acesta la pământ.

Martorii oculari au delcarat verbal că nu au observat momentul în care s-a produs explozia ci doar au auzit zgomotul produs de către aceasta, iar în momentul în care s-au întors l-au observat pe numitul Botezat Tudor căzut la pământ, motiv pentru care C.F.  a apelat SNUAU 112

La fața locului s-a deplasat un echipaj al ambulanței, care l-a stabilizat pe numitul Botezatu Tudorel, transportându-l de urgență la U.P.U. Suceava, fiind într-o stare gravă, unde i s-a stabilit următorul diagnostic prezumtiv ”politraumatism prin accident de muncă, TCF”, persoana în cauză rămânând internată.

Din cauza stării acestuia nu s-a putut efectua testarea cu aparatul etilotest.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracțiunilor de Vătămare corporală din culpă”,faptă prev. de art. 196, alin. (2) și (3) din Cod penal, ”Neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, faptă prev. de art. 349, alin. (1) și (2) și ”Nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, faptă prev. de art. 350, alin. (1) și (3) din Cod Penal, urmând a se dispune procedural.