ACTUALITATELOCAL

Accident de munca la METRO

Accident de munca. Ieri, la,  Secția  UPU a Spitalului Județean Suceava,  s-a prezentat Greculeac Vasile, de 27 ani, care a declarat  că s-a accidentat la locul de muncă, respectiv SC Metro SRL Suceava.

Acesta este angajat pe funcția de muncitor, la SC Romnicon SRL, societate ce are ca obiect de activitate prestări servicii curățenie, iar la data de 04.10.2022, în jurul orelor 11:00, în timp ce se afla în timpul programului de lucru, în zona punctului de recepție a magazinului Metro Suceava, în urma unei mișcări bruște efectuate de către acesta, a manifestat dureri la nivelul gleznei stângi.

Întrucât durerile s-au accentuat și îi era pusă în dificultate mobilitatea s-a deplasat la Secția UPU a Spitalului Județean Suceava pentru a i se acorda îngrijiri medicale, ocazie cu care a fost diagnosticat cu ,, Fractură gleznă stângă”.

În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă prev. de art. 349 C.p., nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă prev. de art. 350 al. 1 C. p. şi vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 3 C.P.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii B.O.P. din cadrul Poliţiei Mun. Suceava.