ACTUALITATELOCAL

Accident de muncă la o fabrică de încălțăminte din Suceava

Accident de muncă la fabrica de incălțăminte din Suceava. Inspectoratul de Muncă și Poliția municipală au demarat anchetă.

 

La 20.02.2024, ora 13.36, Poliția mun. Suceava a fost sesizată de către personalul medical din cadrul UPU Suceava, despre faptul că s-a prezentat B.  Ionela, de 46 ani, din Suceava, care a declarat că în timp ce se afla la serviciu s-a accidentat.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că Ionela este angajată la Fabricia de Incălţăminte Denis. La 20.02.2024, în jurul orelor 09.00, fiind în pauza s-a deplasat într-o cameră special amenajată pentru servirea mesei. În timp ce stătea în poţia şezut pe un scaun, acesta a cedat, împrejurare în care aceasta a căzut, lovindu-se la spate de pardoseala. Ulterior, Baciuc Ionela a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava unde în urma investigaţiilor medicale a fost diagnosticată cu contuizie dorso-lombară, fără să rămână internată.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă” şi „vătămare corporală din culpă”.