ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Accident de munca in comuna Preutesti. Angajat al Primariei ajuns la spital

La data de 26.09.2022, ora 09.36, polițiștii din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești au fost sesizați prin SNUAU 112 de către numitul Bologa Daniel, cu privire la faptul că unei persoane i-a căzut ceva în cap de la un buldoexcavator.

În dimineața zilei de 26.09.2022, în jurul orelor 09.30, angajații Primăriei Preutești desfășurau activități de montare tuburi de mici dimensiuni cu un buldoexcavator pe un drum comunal de pe raza satului Huși, com. Preutești, jud. Suceava. În momentul în care  Vieriu Ion, șoferul buldoexcavatorului a manevrat tubul spre canalul de scurgere, a cedat o verigă de la lanț, împrejurări în care  Matei Ion de 45 ani, cel care era responsabil cu direcționarea tuburilor a fost atins de o parte din suportul pe care era așezat tubul.

La fața locului a intervenit un echipaj de ambulanță, Matei Ioan fiind transportat la Spitalul Mun. Fălticeni, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale stabilindu-se un prim diagnostic de: TCC, traumatism coloană cervicală, traumatism coapsă dreaptă.

Angajatorului i s-a adus la cunoștință faptul că are obligația de a anunța și Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, în vederea efectuării verificărilor, conform competenței.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 3 C.pen. și „nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă”, faptă prev. și ped. de art. 350 alin. 1 C.pen., ce urmează a fi soluționat procedural de către lucrătorii din cadrul SPR 12 Preutești.