GENERAL

Accident cu victime noaptea trecuta, in Dornesti. Autorul evenimentului rutier a fost retinut

Astazi, orele 01.33, Poliția mun. Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o persoana cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu victime pe raza comuneiDornești.

Martiniuc Lucian Ilie conducea autoturismul marca BMW 320 pe drumul comunal neclasificat de pe raza com. Dornești, având  direcția de deplasare dinspre com. Dornești spre com. Satu Mare, iar la un moment dat a acroșat cu partea dreaptă a autoturismului un podeț ce face accesul în curtea unui imobil peste șanțul existent pe partea dreaptă a drumului, în sensul său de mers, iar din impact auto s-a răsturnat. În urma accidentului conducătorul auto  a fost consultat de echipajul medical de pe ambulanță, dar a refuzat să fie transportat la spital pt. acordarea de îngrijiri medicale.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul este de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Martiniuc Lucian Ilie a refuzat să fie transportat la o unitatea spitalicească în vederea acordării de îngrijiri medicale, întrucât a motivat că a suferit leziuni ușoare.

În urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit că susnumitul figurează cu dreptul de a conduce suspendat ca urmare a săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul penal, la data de 24.09.2021, săvârșită pe raza județului Bistrița-Năsăud.

În continuare, întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, ocazie cu care a rezultat 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde cu consimțământul său, i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge.

Având în vedere cele constatate s-a luat măsura preventivă de reținere a autorului pentru o perioadă de 24 de ore.

Astfel, la nivelul Poliției Municipiului Rădăuți s-a constituit escortă și s-a procedat la conducerea lui Martiniuc Lucian Ilie la IPJ Suceava – C.R.A.P., în vederea introducerii acestuia în arest pentru o perioada de 24 de ore.

În cauză, urmează a se efectua cercetări față de numitul Martiniuc Lucian Ilie, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. (2) teza III din Codul penal și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Dornești.