INTERNAȚIONAL

Acces interzis în Letonia și Estonia pentru șoferii cu mașini cu numere rusești. În caz contrar, automobilele pot fi confiscate. Ce a decis Comisia Europeană

Persoanele care se deplasează cu autoturisme cu numere de înmatriculare rusești nu vor avea acces pe teritoriul Uniunii Europene, in baza noilor directive ale Comisiei Europene. Prin urmare, șoferii cu vehicule înmatriculate în Rusia nu vor putea traversa punctele de trecere a frontierei cu Letonia și Estonia.  Cei care nu se vor conforma instrucțiunilor autorităților vamale din țările menționate, vor fi întorși înapoi în Federația Rusă, sau riscă să le fie confiscat automobilul.

Potrivit unei note a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă,  în baza clarificărilor Comisiei Europene, automobilul înmatriculat în Federația Rusă este considerat drept bun interzis în Uniunea Europeană. Cu toate acestea, este permisă întoarcerea din Uniunea Europeană în Federația Rusă cu autoturisme cu numere de înmatriculare rusești, cu condiția ca acestea să fie utilizate doar ca mijloace de transport.

Ambasada reamintește că anterior a fost introdusă interdicția privind trecerea frontierei Uniunii Europene de către camioanele înmatriculate în Federația Rusă.

În acest context, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă recomandă cetățenilor să se abțină de la deplasarea pe teritoriul Republicii Letonia și Republicii Estonia sau să tranziteze aceste state cu mașini înmatriculate în Federația Rusă,arata TV8.md.