ACTUALITATE

Abuz in serviciu al președintelui CJ, Gheorghe Flutur. Și-a instalat birou in sediul Poliției de Frontiera Siret si a scos angajatii sa facă ceaiuri si să imparta mancare refugiatilor

Abuz in serviciu al președintelui CJ, Gheorghe Flutur . Și-a instalat birou in sediul Poliției de Frontiera Suceava si a scos angajatii sa facă ceaiuri si să imparta mancare refugiatilor. Problema refugiatilor trebuie egstionata cu ajutorul Poliției de Frontiera si a Centrului Național Roman pentru  Refugiati si in niciun caz de conducerea unui judet pe linie politica.

Refugiati ies din Ucraina si spre Polonia, Sighetu Marmației  dar si in alte zone din tara, insa niciun șef de administratie județeană nu si-a depășit atribuțiile.

Instalarea unui astfel de birou este de un abuz in serviciu, Gherorghe Flutur prevalându-se de functia de lider la nivel național in PNL si de președinte al Consiliului Județean Suceava pentru a-și face imagine sau  a-și reface imaginea pierduta la inceputul pandemiei de coronavirus cand s-a trecut pe lista pentru teste ca fiind DOCTOR.  Dar sa nu uitam ca pe o anume lista  acelasi Flutur aparea ca si colonel.

Gabriel Oprea, fost ministru al Apărării Naționale,  a avansat 700 de peroane care au primit grade ilegal în Armată.

Printre acestea se numără  și actualul președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur care a fost înaintat la gradul de colonel în rezervă la data de 8 aprilie 2011. Apoi, prin ordin al șefului Statului Major General a fost revocat ordinul anterior de înaintare la gradul de colonel, deoarece nu au fost respectate prevederile art. 94 şi 97 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare cu referire la stagiul minim în grad pentru înaintarea în gradul următor a ofiţerilor; potrivit documentelor de evidenţă militară, ofiţerul deţine în prezent gradul de locotenent-colonel în rezervă.

Flutur nu este  reprezentant al Guvernului in teritoriu ci este pe o functie aleasa in cadrul unor alegeri.

In ciuda faptul ca in PCTF Siret, refugiatii sunt ajutati de angajatii SMURD, voluntari SMUR, Crucea Rosie, Organizația Salvati Copii, Biserica Ortodoxa, asociatii umanitare, președintele Consiliului Județean a scos angajatii să ajute să facă ceauri si sa imparta mancare calda refugiatilor din Ucraina.  Angajatii Consiliului Județean Suceava sunt adusi in ture inclusiv să stea si noaptea desi, prezența lor intr-o astfel de activitate este mai degraba un abuz in serviciu al conducerii administratiei județene. Intre angajati s-a aflat inclusiv, arhitectul judetului care a primit si ceva atributii in zona de organizare in Zona Vamii Siret pe partea de refugiati. CJ si-a instalat chiar si un cort, fiind intre primele in PCTF Siret.

Faptul ca Flutur  isi aloca atributii de reprezentant al Guvernului in teritoriu este vizibil si tot vizibil a fost cand in primele  doua zile, acelasi Flutur in loc sa se implice alaturi de prefectul județului in gestionarea situatiei refugiatilor, domnia sa a fost prezent la o sedinta ANAF in hotelul din apropierea Vamii Siret.

 Traducatori exista, Flutur păzeste momentul pentru a-si face imagine

Președintele Consiliului Județean Suceava a sunat la Inspectoratul Școlar Județean pentru a se plînge că nu sunt traducători de limba ucraineană si engleza desi acestia erau chiar in apropierea Vămii.

,, Cand a vazut un copil de refugiat l-a luat de mână si  a sunat la Inspectoratul Școlar Județean să spună că nu are translatori. Doamne, ce nervoasa am fost. Speculează momentul si isi face poze. Se face că ajută,, ne-a spus una din traducătoare.

Primarii PNL chemați de Flutur in vamă

Flutur a chemat si primarii liberali in vamă, ,, Am fost chemat de Flutur dar nu stiu de ce. Eu puteam să stau  la mine in birou. Am pregatit sală in caz de refugiati. Dar e un PUTIN 2,, spune edilul ra=ofticat că a fost nevoit să ajungă in Vama Siret. Primarul din Vicovu de Sus, liberalul Vasile Iliu a ajuns cu un BOLID de culoare alba in PCTF Siret, acesta ,,inspectand,, zona refugiatilor si cel mai probabil a fost chemat de Flutur.