Preotul Atanasie Tănăsache Costea, in varsta de 66 de ani, cunoscut pentru activitatea sa pastorală și pedagogică în rândul tinerilor, a pierdut viața ieri, într-un accident rutier pe DN2-E85, între Buzău și București. Mașina pe care o conducea a intrat pe contrasens și s-a ciocnit frontal cu o autocisternă.
Tragedie, în această dimineață, pe un drum din județul Buzău. Un șofer a murit pe loc după ce mașina pe care o conducea s-a ciocnit frontal cu o autocisternă, pe contrasens. Polițiștii fac cercetări pentru a stabili cum s-a produs accidentul.
Preotul Atanasie Tănăsache Costea a murit în urma unui accident tragic. Impactul a fost atât de violent, încât autoturismul a fost făcut zob. La locul tragediei au intervenit pompierii de la ISU Ialomița și un elicopter SMURD. Din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe părintele profesor Atanasie Tănăsache Costea.
O viață dedicată slujirii lui Dumnezeu și aproapelui
Părintele Atanasie Tănăsache Costea s-a născut în 1957, la Pechea, în județul Galați. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din București în 1984 și s-a căsătorit cu presbitera Elena Costea. Au avut împreună cinci copii.
A slujit ca preot la Parohia Smulți, din județul Galați, apoi la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din orașul Galați, unde a început să se implice în lucrarea cu tinerii din ASCOR. În 1996, s-a mutat la București, unde a devenit duhovnic pentru studenții de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” și profesor practicant în școlile Capitalei.
În 2007, și-a obținut titlul de doctor în teologie cu teza „Dimensiunea spirituală ortodoxă a pedagogiei creştine”. În 2010, a fost numit paroh al bisericii „Sfântul Ilie – Grant” din București.
Părintele Atanasie Tănăsache Costea a fost un model de slujire și dărnicie pentru tinerii pe care i-a îndrumat spre cunoașterea lui Dumnezeu și a valorilor creștine. A scris mai multe articole despre relația dintre educație și spiritualitate, dar nu a urmărit să avanseze în ierarhia bisericească sau academică, ci să fie un pilduitor al credinței și al dragostei.