BREAKING NEWSULTIMA ORĂ

A încercat să-și ucidă o rudă cu ricină cumpărată de pe DarkWeb

Un tânăr din Fălticeni a încercat să-și omoare o rudă cu ricină cumpărată de pe DarkWeb. Totul a început când Iustin Acîrnăresei, un tânăr de 22 de ani, student la Facultatea de Drept, a luat legătura cu un comerciant american căruia i-a spus că vrea o substanță care să poată ucide pe cineva în câteva ore sau chiar în minute. Vânzătorul a fost de acord dacă victima nu este un copil. Tânărul i-a explicat că vrea să-l ajute să moară pe unchiul său, bolnav de cancer.

Bărbatul a fost acuzat că a comandat, prin intermediul reţelei dark web, 28 de grame de ricină, substanţă calificată ca armă chimică, cu scopul de a-şi ucide o rudă.Investigatoul american a stabilit în următoarele zile detaliile tranzacției cu studentul român, care a comandat circa 28 de grame de ricină, contra sumei de 75 de dolari, pe care presupusul vânzător trebuia să o trimită în România, cu plata ramburs. Persoana sub acoperire a transmis converesațiile organelor române de urmărire penală.

„În luna noiembrie 2020, în urma unui schimb operativ de informaţii cu Departamentul pentru Siguranţă Naţională a Statelor Unite ale Americii din cadrul Ambasadei SUA din Austria, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice.

Astfel, bărbatul bănuit, aflându-se pe teritoriul României, ar fi încercat să procure ricină, substanţă calificată ca armă chimică potrivit Listei prevăzute la Anexa 1 din Legea nr. 56/1997, cu scopul de a-şi ucide o rudă.

În acest sens, bărbatul ar fi accesat reţeaua DarkWeb şi ar fi solicitat aproximativ 28 de grame de ricină”, anunţă Poliţia Română.

Tânărul a pus altă persoană să ridice coletul

Tânărul a pus altă persoană să ridice coletul, fără ca aceasta să cunoască conţinutul real al pachetului.

Bărbatul a fost arestat preventiv în ianuarie 2021, după care a fost plasat în arest la domiciliu și, apoi, eliberat. A fost trimis în judecată în aprilie 2021 pentru infracţiunea de tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice.

Un an mai târziu, el a fost condamnat de Tribunalul București la un an de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Municipiului Suceava, Direcţia de Asistenţă Socială sau în cadrul AJOFM Suceava.

Decizia Tribunalului a fost menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, printr-o sentinţă dată pe 12 septembrie 2022.

Ce este Dark web

Dark web este o reţeaua „ascunsă” de pe Internet, folosită de grupări criminale din toată lumea pentru a comanda asasinate sau pentru trafic de arme, vânzare de droguri şi alte substanţe interzise sau pentru trafic de pornografie infantilă.

Se presupune că Dark web este de câteva sute de ori mai mare decât „Internetul vizibil”.