SĂNĂTATE

A început distribuirea IODULUI către populație! Alexandru Rafila: „O să avem o campanie de utilizare și de păstrare a acestor pastile”

Alexandru Rafila – ministrul Sănătății a anunțat începerea distribuirii iodului către populație. El a atras atenția că pastilele se iau doar în cazul în care va fi nevoie.

Pastilele cu iod ar putea ajunge în casele românilor în aproximativ 3 săptămâni, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Ministrul a precizat că medicamentele vor fi distribuite gratuit de către medicii de familie, dar după o camnpanie amplă de informare a populației.

„O să avem o campanie de utilizare și de păstrare a acestor pastile, care e posibil să nu fie utilizate, dar noi suntem responsabili să le asigurăm”, a spus Alexandru Rafila, sâmbătă, într-o conferință de presă la Guvern.

Ministrul Sănătății spune că nimeni nu trebuie să ia iod preventiv. Distribuţia pastilelor fabricate de Antibiotice Iaşi se va face prin medicii de familie iar dozele de iod vor ajunge în casele tuturor românilor. Acestea se iau doar in situaţia unui accident nuclear.