INTERNAȚIONAL

A fost inregistrat primul caz de holera la granita cu Romania

Descoperire șocantă după 103 ani într-o țară vecină cu România. Primul caz de holeră a fost depistat la un tânăr de 23 de ani după un secol. Specialiștii arată cum se manifestă în prezent această boală și cât de gravă este.

Pacientul de 23 de ani a fost găsit infectat cu holeră, în Bulgaria. Boala este foarte contagioasă, iar în această țară nu a mai fost depistată în ultimii 103 ani și i-a luat prin surprindere pe medici, conform spynews.ro.

Mai mult decât atât, acest lucru reprezintă un real pericol pentru români, întrucât tranzitează foarte mult Grecia și Turcia, iar pentru a ajunge în aceste țări trec prin Bulgaria. Ba mai mult, românii frecventează și Bulgaria pentru vacanțe.

Tânărul este cetățean indian și a fost recent în New Delhi, iar pe 2 septembrie a fost dus la spital în stare gravă. Aceasta manifestat stări de diaree acută și i-sau făcut un set de analize.

Analizele au demonstrat clar că suferă de holeră
Rezultatele analizelor de la Laboratorul Naţional de Infecţii Bacteriene Deosebit de Periculoase din cadrul Centrului Naţional de Boli Infecțioase și Parazitare au arătat că cetățeanul indian este infectat cu holeră, o boală care nu a mai fost întâlnită în Bulgaria în ultimii 100 de ani.

Acest pacient a fost imediat izolat de medicii experți și l-au spus unui tratament specializat. Se pare că pentru moment starea de sănătate a tânărului indian este una bună.

Pentru moment nu se cunoaște exact cum ar fi putut contacta boala care îți dă fiori numai la auzul numelui ei. Sursa citată mai sus mai scrie că bărbatul nu ar fi vizitat locuri publice. Autoritățile sanitare din Bulgaria au luat toate măsurile specifice pentru astfel de cazuri și pentru a evita răspândirea bolii.

Manifestarea holerei

Chiar dacă holera este extrem de gravă, ea a devenit, din păcate, greu de depistat. Holera este asimptomatică în primă fază, iar ulterior începe să se manifeste, cel mai des, prin diaree, iar astfel oamenii ajung la spital, mai scrie sursa citată.

Unele simptome ale holerei mai pot fi și vărsături sau stări de greață. Din nefericire, se transmite foarte repede de la om la om, chiar dacă sunt și pacienți care nu prezintă simptome. De asemenea tratarea acestei boli este un lucru extrem de important ce depinde de cât de repede poate fi depistată.

Prima pandemie de holeră ar fi început în prima parte a anului 1817, în oraşul Jessore, de unde s-a răspândit după pelerinajul hindus în restul Indiei, scrie adevărul.ro, conform fanatik.ro.