administratie

A fost eliberat primul număr de înmatriculare verde. Ce înseamnă şi ce maşini pot beneficia de ele

Primul număr de înmatriculare verde a fost eliberat luni, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

De astfel de numere pot beneficia de luni cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România.

În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a „numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de luni.

MAI: „De astăzi, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România pot beneficia de numere verzi”

Reprezentanții MAI spun că prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport

„Acesta este primul număr de înmatriculare verde eliberat.

De ce verde? Fiindcă poți face diferența! Protejează și tu mediul înconjurător!

Vă reamintim că de astăzi, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România, pot beneficia de numere de culoare verde.În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de astăzi.

De ce se introduc numerele de înmatriculare verzi

Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport.

Cu speranța că vom întâlni cât mai multe mașini cu numere verzi pe străzile din țara noastră, vă dorim o zi frumoasă, fără probleme în trafic!”, este mesajul transmis, luni, de Ministerul de Interne pe pagina de Facebook