BREAKING NEWSRELIGIE

9 noiembrie 2022: Sfânt vindecător de cancer, sărbătoare mare în calendarul creștin. Ce e bine să faci pentru sănătate și pentru vindecarea de boli nemiloase

Biserica sărbătorește un mare sfânt, vindecător de cancer și tămăduitor de boli nemiloase.Biserica Ortodoxă îl sărbătorește miercuri pe Sfântul Nectarie Taumaturgul, vindecătorul de cancer și izbăvitor de boli nemiloase.

In fiecare an, la data de 9 noiembrie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Nectarie Taumaturgul, vindecătorul de cancer și izbăvitor de boli nemiloase.

În taina inimii sale, fericitul Ierarh Nectarie era un adevărat isihast şi un mare lucrător al rugăciunii lui Iisus, care îi dădea multă pace, bucurie, blândeţe şi îndelungă răbdare.

Cu aceste arme el biruia neîncetat pe diavoli, creştea duhovniceşte pe cei din jurul său şi avea întotdeauna pace şi bucurie în Hristos, nebăgând în seamă defăimarea şi osândirea celor din jurul său.

Dorind la bătrâneţe să se retragă la mai multă linişte, a construit între anii 1904-1907, cu ajutorul multor credincioşi şi ucenici, o frumoasă mânăstire de călugăriţe în insula Eghina din apropiere, rânduind aici viaţă desăvârşită de obşte, după tradiţia Sfinţilor Părinţi.Iar Sfântul Nectarie a dat poruncă maicilor ce se nevoiau în mânăstirea sa să împartă la cei lipsiţi orice fel de alimente şi să nu păstreze nimic pentru ele, căci Dumnezeu, prin mila Sa, îi hrănea şi pe unii şi pe alţii. Dar şi cei bolnavi se vindecau cu rugăciunile fericitului Nectarie, căci se învrednicise de darul facerii de minuni.

Unde se află moaștele Sf Nectarie în România

– Manastirea Radu Voda din Bucuresti (particele din moastele sale sunt prezente aici din anul 2002);

– biserica „Sfantul Nectarie“ din cartierul Alexandru cel Bun, din Iasi (in anul 2006, la hramul Cuvioasei Parascheva din Iasi, Inalt Preasfintitul Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses si Eghina, a daruit pe 15 octombrie, o particica din moastele sfantului acestei biserici)

– paraclisul Manastirii „Maica Domnului- Bucuria neasteptata” din Manastirea rupestra Sinca Veche, judetul Brasov (moastele au fost daruite de Manastirea Grigoriu din Sfantul Munte Athos);

-Manastirea Putna;

– Schitul „Sfintii Ioan si Nectarie” din Bradetu, judetul Arges;

– Manastirea Halmyris din comuna Murighiol, judetul Tulcea;

– Catedrala arhiepiscopala din Galati;

– capela „Sfantul Andrei” din cadrul Spitalului Judetean Galati;

– biserica „Sfintii Voievozi” din satul Ghimicesti, comuna Fitionesti, judetul Vrancea;

– biserica „Sfanta Treime” din localitatea Bucium, judetul Brasov;

– biserica Spitalului TBC din Sibiu;

– biserica „Sfantul Ierarh Nicolae” si „Izvorul Tamaduirii” a Spitalului Judetean „Sfantul Ioan cel Nou” din Suceava;

– Biserica Memoriala „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.