ACTUALITATE

800 de sandwich-uri pentru refugiati oferite de primarii din Straja, Voitinel si Bilca. Arhiepiscopia Sucevei implicata in donatii

A fost  ziua de 3 a de razboi in Ucraina. Continua sa sosesca in Romania grupuri de refugiati. Sucevenii s-au mobilizat  si astazi au adus din nou mancare la frontiera. 800 de sandwich-uri pentru refugiati oferite de primarii din Straja, Voitinel si Bilca.  Edilul din Straja, Mihai Juravle a venit insotit de  viceprimarul comunei  Cârciu Constantin  pentru a aduce pachetele cu mancare.

Arhiepiscopia Sucevei a trimis mai mulți preoți care s-au  oferit voluntari la întâmpinarea refugiaților de la graniță. Ofera mancare dar îi ajută să-și găsească masă și cazare în zonă. Intre ei si preotul  Mihai Cobziuc, absolvent de Teologie la Kiev.

,, Sunt aici de doua zile,  traduc puțin pentru cei care nu au pe cineva să-i aștepte, care întreabă de cazare sau mâncare. Sunt alături de mine și mai mulți preoți de la Mănăstirea Putna, ajutăm cum putem, încercăm să fluidizăm, sunt foarte, foarte mulți oameni”, a spus preotul Cobziuc .