ANUNȚPUBLICITATE

8 sfaturi despre cum să protejați mobilierul de exterior

Proprietarii de locuințe petrec mai mult timp acasă și își transformă spațiile exterioare cu mobilier de exterior. Citiți mai departe pentru a afla cum să vă protejați mobilierul de exterior pentru a vă putea bucura de el an de an și pentru a-l întreține chiar și în cele mai aspre climate.

Ancorarea mobilierului de exterior

Dacă locuiți într-o zonă predispusă la vânturi puternice și nu folosiți o folie de terasă, fixați cu grijă mobilierul de exterior. Dacă este posibil, stivuiți și legați scaunele atunci când nu le folosiți, țineți umbrelele închise sau aduceți-le înăuntru și asigurați-vă că pernele sunt legate de mobilier. Odată ce totul este ancorat, acoperiți cu prelate sau cu huse individuale personalizate dacă nu le veți folosi pentru o perioadă de timp. Dacă lăsați cadrele mobilei de exterior afară tot anul, aduceți întotdeauna pernele în interior în afara sezonului.

Protejați țesătura pernelor cu un spray de protecție împotriva soarelui și a apei

Unele perne, perne și umbrele de mobilier de exterior sunt confecționate cu o țesătură rezistentă la soare și apă. Dacă ale dvs. nu sunt, adăugați dvs. această protecție. Un astfel de spray se usucă fără miros, respinge apa și previne îngălbenirea și decolorarea.

Folosiți huse

La fel ca o folie de terasa, husele vă protejează mobilierul de exterior de razele UV dăunătoare, precum și de precipitațiile sub toate formele.

 

Atunci când alegeți huse pentru mobila de exterior, acestea ar trebui să se potrivească confortabil peste fiecare piesă. Luați măsuri pentru ca husa să nu fie prea strânsă sau prea largă. Și evitați o husă care sigilează mobila dedesubt. Este important ca aerul să poată pătrunde pe dedesubt pentru a preveni apariția mucegaiului sau a igrasiei.

Sigilați mobilierul de exterior din lemn cu poliuretan

Este important să sigilați mobilierul de exterior din lemn cu un strat de poliuretan. Poliuretanul vă va ajuta să protejați lemnul de soare și, de asemenea, va scoate în evidență frumusețea naturală a lemnului. Este important să folosiți poliuretan care are blocanți UV.

Păstrați-l la umbră

Toată mobila de exterior beneficiază de protecție solară. Luați în considerare posibilitatea de a o pune sub o umbrelă sau sub o structură mai permanentă la umbră, cum ar fi o folie de terasă. Acest lucru va extinde durata de viață a setului și va reduce riscul oricărei deteriorări cauzate de soare, vânt sau ploaie.

Aplicați ceară pe mobilierul de exterior din metal și aluminiu

Cel mai bun mod de a proteja mobilierul de exterior din metal și aluminiu este cu un strat de ceară. La fel cum folosiți o cremă de protecție solară pentru a vă proteja pielea, gândiți-vă la ceară ca la o cremă de protecție solară pentru mobilierul de exterior.

 

Dacă mobilierul dvs. din metal sau aluminiu se corodează sau ruginește, îndepărtați mai întâi acea parte, aplicați grund și vopsea, apoi adăugați ceară deasupra. Pentru metalele predispuse la rugină, cum ar fi fierul forjat, experții recomandă aplicarea unui neutralizator de rugină și folosirea de folie de terasă.

Aplicați un produs de protecție pentru mobilierul din plastic

În timp, soarele poate decolora grav mobilierul de exterior din plastic. Aplicarea unui strat de protector pentru mobila de exterior poate împiedica razele soarelui să decoloreze mobila. Spray-ul acționează ca o cremă de protecție solară și ajută la prevenirea decolorării și crăpării.

Depozitarea mobilei de exterior în afara sezonului

Cu excepția cazului în care locuiți într-un climat blând și vă folosiți mobila de exterior tot timpul anului, nu o depozitați afară în timpul iernii.Expunerea mobilierului dvs. la schimbări constante de apă (udarea și uscarea continuă) nu este o idee bună.

 

Nu uitați să vă curățați mobila înainte de a o depozita. Umezeala și murdăria lăsate pe obiectele de exterior pot provoca apariția mucegaiului sau a igrasiei în lunile de iarnă. Mucegaiul poate crește și se poate răspândi rapid, lăsând mobila în stare proastă până când sunteți gata să o folosiți din nou. Piesele realizate din răchită, fier forjat, plasă sau plastic pot fi curățate cu un simplu detergent de vase.