BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

700 de refugiați ucraineni, găzduiți în hoteluri din Rimini, refuză să fie mutați în alte regiuni ale Italiei

Refugiați ucraineni, găzduiți în hoteluri din Rimini, refuză să fie mutați.

700 de refugiați de război ucraineni găzduiți în hoteluri din stațiunea Rimini din nordul Italiei Adriatice au refuzat luni să fie mutați în alte regiuni ale Italiei, anunță presa italiană.

Ministerul de Interne a decis să distribuie refugiații ucraineni găzduiți în prezent în hoteluri din Rimini în alte șapte regiuni. Însă doar 128 de persoane au fost de acord să părăsească Rimini, a mai informat presa italiană.

Ceilalți refugiați au explicat că și-au dorit să rămână în stațiunea de pe litoral pentru că au aici rude sau prieteni. O mare comunitate ucraineană trăiește în Rimini. Aproximativ 2.000 de refugiați sunt cazați în prezent la prieteni sau rude.

700 de refugiați sunt în hoteluri care în prezent sunt încă închise pentru că sezonul turistic nu a început încă, costul îngrijirii refugiaților, suportat exclusiv de hotelieri, depășind deja 150.000 de euro într-o lună.

”O situație care îi epuizează pe hotelierii care au devenit un model de ospitalitate în toată Italia”, a declarat Giosue Salomone, președintele Asociației Hotelierelor din Riviera Sicura, care în ultimele săptămâni a primit aproape 900 de refugiați în hotelurile membrilor săi.

„Hotelierii noștri sunt conștienți că primirea refugiaților ucraineni implică costuri mari și că trebuie să lucreze 18 ore pe zi, dar o fac cu spirit umanitar. Sperăm însă ca în câteva zile primirea refugiaților din instituțiile italiene. Până atunci, niciunul dintre hotelurile noastre nu va lăsa nici măcar un singur refugiat pe stradă. Dar trebuie să găsim soluții stabile pentru ei, și rapid”, a spus Salomone, arata gazetaromaneasca.it