EUROPAINTERNAȚIONAL

700 de muncitori de la aeroportul Heathrow din Londra vor intra în grevă timp de 3 zile

Acțiunea sindicală va începe pe 18 noiembrie, coincizând cu începerea Cupei Mondiale FIFA din Qatar, anunță sindicatul Unite Union

Aproximativ 700 de lucrători de la Aeroportul Heathrow din Londra vor intra în grevă timp de trei zile, începând cu 18 noiembrie, din cauza unei dispute salariale, a anunțat vineri sindicatul Unite.

Greva de la cel mai aglomerat hub aerian din Londra va coincide cu începerea Cupei Mondiale din Qatar, pe 20 noiembrie, iar mii de fani ai fotbalului ar putea fi afectați.

„Lucrătorii angajați de Dnata și Menzies la Heathrow vor face trei zile de grevă începând de vineri, 18 noiembrie, în cadrul unei dispute legate de salarii”, a precizat Unite într-un comunicat.

„Acțiunea de grevă va începe în primele ore ale zilei de vineri, 18 noiembrie, și se va încheia în primele ore ale zilei de luni, 21 noiembrie”, se arată în comunicat.

„Aceasta va duce la perturbări, anulări și întârzieri la terminalele 2, 3 și 4 de la Heathrow. Greva va afecta în special compania Qatar Airways, care a programat 10 zboruri suplimentare pe săptămână în timpul Cupei Mondiale”.

Acțiunea sindicală va implica 700 de angajați, inclusiv lucrători din domeniul handlingului la sol, al transportului aerian și al transportului de marfă.

„Membrii noștri de la Dnata și Menzies își asumă roluri extrem de dificile și doresc pur și simplu o creștere salarială decentă”, a declarat secretarul general al Unite, Sharon Graham.

„Ambele companii sunt foarte profitabile și își pot permite pe deplin să facă o creștere salarială corectă. Proprietarii și directorii își umplu pur și simplu propriile buzunare în loc să își plătească corect lucrătorii.

„Lucrătorii de la Heathrow vor avea sprijinul total al Unite pe parcursul acestei dispute.”

Cupa Mondială va începe în Qatar pe 20 noiembrie și se va încheia cu meciul final pe 18 decembrie.

În ultimele luni, în Marea Britanie au avut loc zeci de greve ale lucrătorilor din serviciile poștale, feroviare și alte servicii, pe fondul crizei costului vieții.