ACTUALITATENAȚIONAL

7 români și 2 italieni, suspectați că au furat 40 de europaleți cu injectoare de maşini din Germania, arestați de polițiști. Prejudiciul, estimat este de 3,3 milioane euro

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, în colaborare cu autoritățile germane, au reușit identificarea mai multor persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de furt și tăinuire.

9 bărbați au fost reținuți, ulterior, față de 8 dintre aceștia fiind luată măsura arestării preventive, iar față de al 9-lea fiind dispusă măsura controlului judiciar.

De asemenea, la data de 4 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Prahova au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în stațiunea Bușteni, la domiciliile unui alt bărbat bănuit de comiterea faptelor, la cele două locații fiind identificate și indisponibilizate mai multe telefoane mobile, laptopuri, precum și sume de bani.

În cadrul activităților de cercetare desfășurate, au fost indisponibilizate o autoutilitară, cu care ar fi fost transportați europaleții, un autoturism și 76.000 de euro.

În același caz, în baza schimbului de informații dintre autoritățile române și cele germane, la data de 3 mai a.c., polițiștii din Prahova au identificat, în curtea unui imobil din stațiunea Bușteni, 4 europaleți încărcați cu injectoare.

Tot în baza schimbului de informații, pe teritoriul Germaniei, au fost prinși în flagrant delict 6 cetățeni români, în timp ce ar fi sustras 4 europaleți încărcați cu injectoare

În fapt, în perioada martie 2021- aprilie 2022, cei 9 bărbați bănuiți de comiterea faptelor, 7 români și 2 italieni, ar fi sustras dintr-un depozit al unei firme constructoare de injectoare de mașini, de pe teritoriul Germaniei, 40 de europaleți încărcați cu injectoare.

Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 3,3 milioane de euro.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova.