ACTUALITATE

6 mc de material lemnos confiscat

Lucrătorii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, aflați în serviciul de patrulare, executând control rutier pe linie de silvicultură, au oprit pentru control pe DJ178C Frătăuții Noi, comuna Frătăuții Noi, jud. Suceava, autoutilitara condus de  BP, din comuna Frătăuții Noi, jud.Suceava, ce transporta material lemnos, în speță, lemn foc molid și care în in urma verificărilor efectuate în SUMAL 2 s-a stabilit faptul că punctul de încărcare este înscris în aplicație în comuna Putna, sat Gura Putnei, nr. 301, jud. Suceava.

În urma verificărilor efectuate pe raza de competență s-a constatat faptul că susnumitul a încărcat materialul lemnos din comuna Putna, sat Putna, zona denumită „Putnișoara”, jud. Suceava, iar pe avizul de însoțire era înscris punctul de încărcare este înscris în aplicație în comuna Putna, sat Gura Putnei, jud. Suceava.

S-a solicitat sprijinul unui inginer silvic din cadrul Ocolului Silvic Putna, în vederea inventarierii transportului de material lemnos. Conducătorul autoutilitarei menționate mai sus, a fost condus către Atelierul de Prelucrare a Lemnului a Ocolului Silvic Putna, unde în urma inventarierii de către reprezentanții O.S . Putna a transportului. BP  transporta cantitatea de 6,55 metri cubi lemn foc molid.

El  a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor art. 19 alin.2 lit. c din Legea 171/2010, iar materialul lemnos(6,55 mc lemn foc molid în valoare totală de 799,10 lei) a fost confiscat și predat în custodie O.S. Putna.