ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

6 candidați admiși și 8 respinși la concursul organizat de DSVSA Suceava

6 candidați admiși și 8 respinși la concursul organizat de DSVSA Suceava. Potrivit unui centralizator publicat pe site-ul instituției, persoanele care au fost admise vor fi angajate pe funcții publice de execuție ca  și consilier,grad profesional superior.

Concursul este al anonimilor, toți cei înscriși în concurs au primit cod de anonimizare. Doi candidati au fost respinsi la selectia dosarelor.

 

 

Ce spune directorul navetist din zona Dornelor

 

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a reuşit să obţină o suplimentare de posturi pentru Punctul de Intrare Frontieră (PIF) Siret. Recent s-a încheiat concursul pentru ocuparea acestora,fiind  selectate şi declarate admise doar 6 persoane din necesarul de 7 persoane.

„Sperăm ca, de la  1 octombrie, să fim în echipă completă în frontieră, adică 12 persoane. Acolo se lucrează non-stop, iar pentru a avea permanenţă, cu trei persoane pe schimb, ne trebuie 14 oameni doar pentru Punctul de Intrare Frontieră Siret. Acestea, exceptând Dorneşti-Vicşani, pe infrastructură feroviară, unde, de asemenea, activitatea noastră este foarte intensă, şi necesarul este de 3 persoane. Deci, ideal ar fi să avem, în cele două puncte, 17 inspectori, iar noi, acum, avem numai 12” arata dr. Voloşeniuc.

Acesta sustine  că sunt discuţii atât la nivel de Instituţie a Prefectului judeţului Suceava, cât şi la Consiliul Judeţean, urmând a se obţine un transfer sau „o dispensă de la Guvernul României, „pentru că, din unele, informaţii, traficul dinspre Ucraina va mai creşte”.

 Voloşeniuc mai spune ca  verificările făcute de personalul specializat al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor „sunt foarte minuţioase, mai ales la cereale, la care există paşi peste care nu se poate trece”.

Verificări se fac inclusiv prin Sistemul Traces, printre altele urmărite fiind date privind expeditorul şi destinatarul, existenţa depozitelor autorizate la destinaţie, cât şi facturarea şi achitarea taxelor în frontieră. „Ideea este aceea de a asigura fluidizarea circulaţiei, să nu se aştepte în frontieră din cauza noastră. În cel de-al doilea rând, cerealele trebuie să ajungă acolo unde este mare nevoie. Există multe ţări în care acestea sunt aşteptate. Este vorba despre hrană, de aceea nu dorim să îngreunăm traficul” sustine dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, menţionând că, în continuare, fluxul este ridicat, în medie de peste100 de autocamioane pe zi,potrivit presei locale.

Un alt concurs a fost organizat tot de accesi institutie în 24 august, fiind declarate admise trei persoane care vor ocupa funcții publice de execuție.

 

 

 

 

 

 

In luna august a fost angajata  alta persoana ca auditor iar centralizatoul concursului a fost publicat sub forma de ERATA:

 

Pretentii la cazare a inspectorilor veterinari

Dincolo de declaratiile profesioniste ale șefului veterinarilor suceveni care  a fost numit in functie de un vechi Guvern dar care rezista si la cel PNL-PSD-UDMR, in teren situatia e cam cu totul alta. Inspectorii DSVSA care se cazeaza la unitatile hoteliere sunt insa pretentiosi si la cazare. O domnita prefera sa aiba camera unde poate privi rasaritul. Despre profesionalismul acestora vedem cum arata piețele și targurile din județ.