administratie

535.000 de lei adică 110.000 euro o chichineață de loc de joacă din Straja? Achiziția nu apare pe SEAP. Ce ale investitii dubioase de cumetrie a făcut edilul comunei Straja

Un loc de joacă pentru copii situat în curtea interioară a școlii vechi din comuna suceveană Straja  a ajuns să coste 535.000 de lei adica 110.000 de euro. Achiziția nu apare pe SEAP. Autoritatile locale in frunte cu primarul Mihai Juravle au considerat că e suficient ca  investitia sa apara doat  lista de investitii  a deliberativului local.

Parcul de jocă este mic si inghesuit insa a fost foarte  bine lăudat de presa de casă iar edilul a fost și el prezent in ziua in care a fost deschis. A fost facut si mult tam tam așa cum stă bine oricărei investitii pe bani publici. Localnicii au taxat lucrarea cu care se laudă primarul și au apărut și opinii pe paginile de socializare. Localnici vorbesc ca firma LODOR este firma abonata la banii publici a comunei. Unele investitii apar prin achizitie pe SEAP altele nu, depinde de cum au servit cafeaua primarul PSD al comunei dar și patronul acestei firme care ar fi cumătrul lui Mihai Juravle.

,,Sub un astfel de slogan , facilitatea oferità de guvernele României pentru ca administraţiile locale să poată face investiţii în urbea pe care o conduce prin atribuire directă în cuantumul sumei de 120 000 mii euro ( sper să nu greşesc ) , a devenit o afacere profitabilă pentru primarii în funcţie . Vreau să mentionez că nu am nimic personal cu primarul în funcţie dar , nici nu pot să accept că , aşa ca şi om sunt luat de fraier😉 iar , dacă nimeni din frumoasa noastră comună nu are curajul să işi facă public dezacordul față de astfel de metode cu scuzele de rigoare 😁 menționez că, nu fac decât să arăt calea cea dreaptă în speranța că păcătosul se va căi, pentru a împlini învățăturile sfinte studiate de stimabilul de-a lungul timpului! Aș vrea să spun și eu ” cel care se simte fără de păcat, să arunce primul cu piatra” dar, din păcate nu pot să spun decât că unele dintre cele mai mari păcate menționate de pravilele SFINTE, sunt dragostea de sine și iubirea de arginți, păcate de care este ispitit și edilul nostru după cum arată înscrisurile pe care le atașez. Aș putea să spun multe dar să etalezi public dragostea față de copii pentru a justifica cheltuirea a 110 000 de euro pentru spațiul de joacă pe care o să vă las să-l admirați și dumneavoastră și, de asemenea să vă bucurați că avem pe cineva în fruntea comunei care pune interesul comunității, mai presus decât orice 😁, nu arată deloc intențiile afirmate de cel menționat. Cuprins de căință și cu durere în suflet îmi cer scuze față de persoana vizată și pentru a îndrepta cele expuse în această  ungă epistolă, promit solemn că 😁nu o să îl votez, ba chiar aș emigra definitiv dacă aș fi cu câțiva ani mai tânăr ! Mă întreb totuși dacă stâlpii din incinta spațiului de joacă nu par o amenințare și prin construcția în sine, Rusia să se simtă amenințată arhitectural și să implicăm România într-un război? 😁 Doamne ferește! Mă întreb de asemenea dacă firma LODOR, beneficiara bănuților a făcut un decont comun pentru prestațiile de la locuința primarului sau, a fost o prestare de recunoștință și cred că și de cumetrie,, arata unul din localnici.
 Locul de joacă a fost facut initial fara gazon insa dupa cateva critici ale satenilor, a aparut si gazonul.
 Si varuiala unei grădinițe a costat o sumă uriașă.

Potrivit unor surse, investitia ar fi costat in jur de 4 miliarde  de lei vechi.

Anul 2022 a fost anul în care firma de casa  LODOR a facut achizitii pe bandă rulantă. Nu numai lucrări care le-ar fi executat dar edilul inchiriaza si utilaje  de la aceeasi companie  fie care are nevoie, fie ca nu are.  De exemplu in luna februarie 2022, Primaria a achizitionat piatra concasata in conditiile in care aici era iarna. Unde a ajuns  agregatul? Nimeni nu stie.  Dar si inchirierea unor astfel de utilaje le faci atunci cand ai lucrari ori lucrarile in infrastructura nu prea sunt. Ba mai mult, atunci când o firma achizitioneaza o lucrare vine si cu utilajele iar primaria nu le inchiriaza pentru investitia cu pricina. Ce este dreptul adminstratia locala  a cam exagerat in multe. Și banii publici par o risipă la care administrația locala PSD este parte.