INTERNAȚIONAL

42.000 de persoane sunt date oficial dispărute în Ucraina

Un total de 42.000 de persoane sunt înregistrate ca persoane „dispărute sub circumstanţe speciale” de către Registrul Unificat de Persoane Dispărute în Circumstanţe Speciale, scrie Ukrainska Pravda. Acest raport a fost prezentat de şeful registrului, Dmitro Bohatiuk.

„Din momentul iniţierii registrului, au fost obţinute informaţii despre 51.000 de persoane, care erau considerate dispărute în circumstanţe speciale. Acum, acest număr îi include pe cei care încă lipsesc. Avem 42.000 de astfel de persoane”, a spus Bohatiuk.

Acesta a mai spus şi că MAI are informaţii despre aproape 7.000 de persoane cărora le-a fost identificat domiciliul. Printre ei, se numără şi 3.000 care au fost găsiţi în viaţă şi teferi, mulţi fiind foşti prizonieri de război.

„Până azi, am mai identificat şi 4.000 de trupuri. Majoritatea acestora include luptătorii ucraineni care erau consideraţi dispăruţi, dar care… mai târziu au fost găsiţi”,  a adăugat Bohatiuk.

Înainte de începutul războiului, doar 12.000 de persoane erau date dispărute în Ucraina. Acum, numărul persoanelor dispărute include civili, inclusiv copii, şi militari. Aceştia pot fi fie prizonieri de război, fie persoane care au fost omorâte în război, dar cărora nu li s-au găsit trupurile şi nu au fost identificate.