BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

4000 de căsătorii în Ucraina de la începutul războiului

De la începutul războiului cu Rusia, ucrainenii au creat patru mii de familii, iar în primele 11 zile de război s-au născut peste 4.300 de copii.

Potrivit corespondentului Radio și TV publice, acest lucru a fost anunțat de ministrul Politicii Sociale Victoria Lazebna.

„De la începutul războiului, ucrainenii au creat aproape patru mii de familii noi, 4300 de bebeluși s-au născut în toate părțile Ucrainei din 24 februarie. Din cauza războiului, noi, ucrainenii, simțim, că între spaţiu şi timp ar fi trebuit să mai existe iubirea ca o a treia dimensiune, de aceea noi simțim și ne iubim și mai mult. Naștem copii. Națiunea noastră trăiește”, – se spune în mesaj.

Ea a menționat, că guvernul a adoptat o hotărâre care oferă fiecărei familii posibilitatea de a primi pachetul pentru bebeluși și de a-l folosi fără nicio restricție privind bunurile necesare familiei.

„Acum familiile pot avea nevoie de bani pentru mâncare, medicamente, combustibil. Pentru a se muta într-un loc sigur. Și aceasta este o chestiune de viață și sănătate a nou-născutului. Prin urmare, am eliminat restricțiile privind utilizarea compensației bănești prevăzute pentru pachetul bebelușului pe toată perioada legii marțiale. Plus o lună de la finalizarea lui. Cu aceste fonduri, puteți cumpăra orice produs, în orice punct de vânzare, „- a spus ministrul.

Acest lucru nu necesită utilizarea acestor fonduri timp de 12 luni – ele pot fi folosite în timpul legii marțiale, plus o lună după.

„De asemenea, înțelegem că poate fi dificil pentru familii să deschidă un nou cont curent cu un regim special de utilizare a unor astfel de fonduri. Prin urmare, am permis ca această compensație să fie transferată în orice cont de familie deja deschis în PrivatBank”, ministrul. adăugat.

Pentru a primi o compensație bănească pentru pachetul pentru bebeluși este suficient:

-declarațiile unuia dintre părinți

-o copie a certificatului de naștere al copilului

-adeverință de la maternitate despre neprimirea asistenței la pachetul bebelușului

-dacă nu există certificat de naștere, este suficient să atașați o copie a documentului care confirmă faptul nașterii copilului în instituția medicală sau în afara acesteia

„În lipsa părinților, cererea poate fi depusă de către asistenți maternali,  tutori ai nou-născutului. Cererea poate fi depusă oriunde în Ucraina.