ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONAL

400 de lei în schimbul permisului. Femeie, prinsă în flagrant în timp ce mituia un funcţionar pentru a trece proba teoretică

O femeie s-a prezentat la ghişeul pentru programări la examenul teoretic de obţinere al permisului de conducere cu 400 de lei ascunşi între filele dosarului. Femeia a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov pentru continuarea cercetărilor.

Direcția Generală Anticorupție – SJA Brașov a fost sesizată marți de conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brașov cu privire la faptul că, la unul dintre ghișeele instituției, s-a prezentat o femeie, în vârstă de 32 de ani, care a oferit o sumă de bani cu titlu de mită pentru a promova proba teoretică necesară pentru obținerea permisului de conducere, relatează Mediafax.

Banii, ascunşi între filele dosarului

În fapt, femeia s-a prezentat la ghișeu având asupra sa dosarul de candidat și solicitând să fie programată, în aceeași zi, pentru susținerea probei teoretice în vederea obținerii permisului de conducere – categoria B.

Între filele dosarului, angajatul SPCRPCIV Brașov a identificat suma de 400 de lei cu privire la care candidata a precizat că a introdus-o pentru a determina în acest mod personalul instituției să o ajute să promoveze proba respectivă.

Lucrătorii DGA au procedat la constatarea infracțiunii flagrante de dare de mită, persoana în cauză fiind condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov pentru continuarea cercetărilor. Numai în ultima lună, angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sesizat la Direcția Generală Anticorupție 12 situații în care li s-au oferit diverse sume de bani cu titlu de mită.