BREAKING NEWSULTIMA ORĂ

40 de morți și peste 100 de răniți într-un atac terorist la un concert din sala de muzica a Primăriei Crocus din regiunea Moscovei

Un atac armat, urmat de un incendiu, s-a produs vineri seară într-o sală de concerte de la periferia Moscovei, au anunţat agenţiile de presă ruse şi Telegram, unele dintre acestea evocând morţi şi răniţi, transmit AFP şi Reuters.

Faptele, a căror natură nu este deocamdată clară, au avut loc la Crocus City Hall, o sală de concerte situată în nord-vestul capitalei ruse.

”Indivizi necunosc

uţi au deschis focul la Crocus City Hall. Este în curs evacuarea persoanelor”, au indicat serviciile de securitate, citate de agenţia de presă TASS.

Trăgători neidentificați au deschis focul în sala de muzică a Primăriei Crocus, situată în Krasnogorsk din regiunea Moscovei, au declarat serviciile de urgență pentru TASS. „Tragători necunoscuți au deschis focul în Primăria Crocus. Evacuarea este în curs de desfășurare”, a declarat un reprezentant al agențiilor de urgență. Potrivit informațiilor preliminare, trăgătorii au folosit arme automate. Informațiile despre circumstanțele incidentului, precum și despre potențialele victime sunt în prezent în curs de clarificare.

 Din primele informații ar fi vorba de 5 indivizi care au deschis focul la întâmplare, la un concert.

Bărbați înarmați în uniforme de luptă au tras focuri de armă într-o sală de concerte din Moscova, spun agențiile de presă internaționale.

În urma focurilor de armă a izbucnit un incendiu.

Forțele speciale Rosgvardia au ajuns la clădire, la o oră după începerea împușcăturilor. Comunicațiile celulare la Moscova nu funcționează bine în aceste momente, ceea ce îngreunează toată operațiunea autorităților, punctează Nexta.

Un martor ocular care se afla la sala de spectacole la momentul împușcăturilor a povestit pentru Moscow 24 despre atac. „Tocmai ne-am așezat. A început un fel de panică, am auzit niște bubuituri. Oamenii au început să fugă. Au fugit prin ușă, spre ieșire”, a spus el.

Cel puțin 50 de ambulanțe au sosit la fața locului. Din cauza atacurilor, tavanul de la clădire a început să cadă, iar 100 de persoane sunt evacuate. Situația este în dinamică, însă se estimează cel puțin 12 morți și zeci de răniți.

Atenție!!! Imagini cu puternic impact emoțional!

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Forțele speciale Rosgvardia au ajuns la clădire, la o oră după începerea împușcăturilor. Comunicațiile celulare la Moscova nu funcționează bine în aceste momente, ceea ce îngreunează toată operațiunea autorităților, punctează Nexta..

Potrivit altor martori oculari, sunetele împușcăturilor au fost auzite chiar înainte de spectacolul grupului de muzică Picnic.

Footage of the terrorist attack in Moscow, at Crocus City Hall.

I think we all know who’s behind this…. pic.twitter.com/S8dzWdhqUi

— Smedley Butler (@MissingAmerica_) March 22, 2024

Nu a existat nicio revendicare imediată a responsabilității pentru aparentul atac terorist. Un bărbat arestat ACTUALIZARE 21:26 Forțele de securitate ruse au reținut un bărbat în apropiere de locul atacului.  ❗️ Security forces detained an unidentified man near the site of the terrorist attack in #Moscow pic.twitter.com/iqhlDvvWv5 — NEXTA (@nexta_tv) March 22, 2024 ACTUALIZARE 21:20

Diplomaţia rusă denunță „un atentat terorist sângeros”, relatează AFP. „Întreaga comunitate internaţională trebuie să condamne această crimă odioasă!”, a adăugat pe Telegram purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, pe Telegram. Serviciile de securitate ruse.

În urmă cu două săptămâni, la 8 martie, ambasada Statelor Unite din Rusia avertizeaza că „extremiştii” plănuiesc un atac iminent la Moscova.

SUA au avertizat acum două săptămâni că va avea loc un atac terorist în Rusia

Ambasada americană, care i-a îndemnat în mai multe rânduri cetăţenii americani să părăsească Rusia imediat, nu preciza niciun alt detaliu despre natura acestei ameninţări, însă le cerea oamenilor să evite concerte şi mulţimi şi să fie atenţi la ceea ce se întâmplă în jurul lor. „Ambasada monitorizează informaţii potrivit cărora extremişti plănuiesc să atace iminent adunări mari la Moscova, inclusiv concerte, şi sfătuieşte cetăţenii americani să evite adunări mari în următoarele 48 de ore”, avertiza pe site misiunea americană la Moscova.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anulat toate evenimentele publice în capitala rusă în acest sfârşit de săptămână.

„Am decis să anulez toate manifestările sportive, culturale şi alte evenimente în masă la Moscova în acest weekend”, a transmis Sobianin pe aplicaţia Telegram.

În timpul atacului la sala de spectacole Crocus City Hall din Krasnogorsk, s-au auzit cel puțin două explozii, iar clădirea a luat foc.

Imagini de la fața locului filmate de martori oculari înfățișează atacatori deschizând focul asupra civililor care aleargă speriați în toate părțile.

Alte imagini video au înfățișat mai multe persoane zăcând fără mișcare în bălți de sânge în afara sălii de concerte.

 

The „Crocus City Hall” building is completely engulfed in flames pic.twitter.com/ysXlir0EjH

— NEXTA (@nexta_tv) March 22, 2024