ANUNȚPUBLICITATE

4 trucuri pentru a vă răcori camera cu un ventilator

Soarele strălucește, iar dacă sunteți afară și vă bucurați de o băutură rece sau vă îndreptați spre plajă, probabil că sunteți încântat! Dar dacă vă aflați în casă, încercând să lucrați sau să vă faceți treburile, s-ar putea să vă luptați să vă păstrați calmul.

 

Casele noastre sunt cunoscute ca fiind prost echipate pentru a face față valurilor de căldură, iar majoritatea dintre noi nu au luxul de a avea aer condiționat. Vă puteți baza pe un ventilator pentru a vă răcori, dar, dacă este folosit în mod greșit, tot ce va face acesta va fi să sufle și mai mult aer cald în direcția dumneavoastră, ceea ce este ultimul lucru pe care și-l dorește cineva.

Dormitul în timpul unui val de căldură

Când vine vorba de a dormi, dormitoarele ar trebui să fie în mod ideal în jur de 16-18 ° C, dar dacă temperatura exterioară rămâne mai ridicată pe timp de noapte, sau dacă dormitorul dvs. a păstrat căldura din timpul zilei, poate fi dificil să vă păstrați răcoarea.

 

Dacă vă dați seama că ventilatorul dvs. de răcire nu este atât de eficient pe cât ar trebui să fie, există alte trucuri pe care le puteți folosi și care nu implică deloc un ventilator pe vreme caldă sau umedă. De exemplu, treceți la lenjerii de pat din bumbac 100%, evitați să consumați prea multă cofeină, alcool sau o masă copioasă înainte de culcare sau umpleți sticla de apă caldă cu apă rece ca gheața (citiți în continuare mai multe sfaturi utile pentru a dormi pe timp de caniculă).

 

Știm cât de dificil poate fi să aveți un somn odihnitor pe timp de caniculă, dar există câteva trucuri pe care le puteți face cu un ventilator pentru a vă ajuta să vă răcoriți camera înainte de a merge la culcare, și poate fi la fel de simplu ca și cum ați folosi o găleată cu gheață!

 

Am adunat câteva sfaturi de top pentru a vă face ventilatorul să funcționeze și mai bine și să vă ajute să treceți peste perioada de caniculă. Iată cum să răcoriți o cameră.

1. Creați un vânt transversal

Experții recomandă crearea unui vânt încrucișat, care, în esență, scoate aerul cald și introduce aerul rece.

 

În primul rând, țineți ferestrele, ușile și jaluzelele închise în timpul zilei pentru a evita ca soarele fierbinte să bată în casă. Apoi, în timpul serii, deschideți ferestrele și puneți un ventilator cu fața spre fereastră, astfel încât să împingă căldura afară.

 

Folosiți un al doilea ventilator, plasat spre interior, pentru a face să circule aerul rece în cameră.

2. Folosiți o găleată cu gheață

Potrivit experților, plasarea unei găleți de gheață în fața unui ventilator ca o unitate de aer condiționat făcută în casă este la fel de eficientă. Pe măsură ce aerul trece peste gheață, acesta va fi răcit și va circula aerul răcoros și rece în întreaga cameră.

3. Congelați sticle

Există o metodă care este în mod special ‘favorizată’ de către experți, așa că ascultați. Tot ce trebuie să faceți este să congelați o sticlă de plastic goală de 1 litru, să o așezați pe o tavă și să o acoperiți cu o cârpă umedă. Poziționați-o în fața ventilatorului, astfel încât briza să se răcească de la sticla înghețată, iar camera dvs. va beneficia de o temperatură mai scăzută. Nici că se poate mai ușor.

4. Păstrați ventilatorul curat

Atunci când aveți nevoie de o briză răcoroasă, ultimul lucru pe care îl doriți este praful care vă suflă înapoi – în special în timpul sezonului de alergii.

 

Dacă doriți să îmbunătățiți performanța ventilatorului, asigurați-vă că îl verificați și îl curățați conform recomandărilor producătorului pentru a preveni acumularea de murdărie care să restricționeze fluxul de aer.

 

Aveți puțin timp la dispoziție? Scoateți ventilatorul din priză și scoateți-l afară, lângă o priză exterioară, într-o zi uscată, apoi suflați ventilatorul cu aer rece de la uscătorul de păr, în față și în spate. Ștergeți baza și butoanele cu o cârpă.

 

Pentru o curățare temeinică, scoateți ventilatorul din priză, apoi deșurubați grila frontală și glisați paletele (consultați mai întâi ghidul de utilizare pentru a afla care este cea mai bună modalitate de a face acest lucru). Învârtiți lamelele într-o chiuvetă plină cu apă caldă cu săpun. Clătiți, uscați bine și reinstalați-le din nou. Curățați grătarul în același mod.