ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCAL

4 mc de lemn confiscat

– La 28.11.2022, orele 12:00, patrula de siguranță publică și intervenție la evenimente din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control autoutilitara marca Volkswagen LT, care se deplasa pe DN 17A raza comunei Sucevița, județul Suceava.

S-a stabilit că autoutilitara era condusă de un  barbat din comuna Volovăț, județul Suceava, iar în urma controlului efectuat asupra autoutilitarei s-a constatat că transporta materiale lemnoase.

S-a procedat la efectuarea de verificări în aplicația SUMAL CONTROL, stabilindu-se că pentru autoutilitara în cauză  a fost emis aviz de însoțire la data de 28.11.2022, orele 08.52, pentru cantitatea de 3,5 mc lemn foc molid, însă în urma verificărilor efectuate s-a constatat că fotografiile introduse în aplicația SUMAL CONTROL, privind cantitatea de materialele lemnoase, nu corespund cu cele identificate în autoutilitara la momentul controlului în trafic.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că L.A. a efectuat un transport multiplu de materiale lemnoase în baza aceluiași aviz de însoțire, astfel că autoutilitara în cauză a fost condusă la punctul de descărcare „Canton silvic”, unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.

Astfel, s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea de 4,20 m.c. lemn foc molid, conform carnetului de inventariere intocmit de către reprezentanții din cadrul Ocolului Silvic Marginea.

Șoferul a fost sancționat contravențional pentru faptul că a efectuat un transport de materialele lemnoase fără proveniență legală așa cum sunt stabilite de normele privind circulația materialelor lemnoase, conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. c) din Lg. 171/2010, iar cantitatea de 4,20 m.c. lemn foc molid în valoare de 512,4 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.