ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONAL

4 brașoveni au ”țepuit” 250 de americani ! Le-au promis că-i plimbă cu avionul de la New York în Kazahstan, dar au ”uitat”

5  percheziții cu mascați în această dimineață în Brașov. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov coordonează şi supraveghează activităţile organelor de cercetare penală din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Trasporturi Braşov, care cu sprijinul luptătorilor IPJ Braşov – SAS, în cursul zilei de azi, 11 octombrie 2022, efectuează percheziţii în Braşov, la adresele a 4 persoane fizice cu cetăţenie română şi la sediul unei persoane juridice române.
În cauză se efectuează urmărirea penală şi au fost luate măsuri asiguratorii faţă de una dintre persoanele fizice şi faţă de persoana juridică română cercetate pentru infracţiunile de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave (săvârşită împotriva unei companii americane) şi spălarea banilor, respectiv faţă de celelalte 3 persoane fizice cercetate pentru infracţiunea de spălarea banilor,informeaza   Monitorul Expres..

Au promis o cursă dus-întors de la New York la Alma Almaty, dar au ”ascuns” 750.000 de dolari

In fapt, compania brașoveană ( procurorii nu au dezvăluit numele societății) a promis că face un zbor dus-intors pe ruta New York – Almaty în datele de 15 și 17 august pentru 250 de pasageri americani, dar după ce au încasat banii, 775k USD, nu au mai prestat serviciul iar banii i-au spalat. Parte din bani, adică 650K USD, sunt pe cale să se transforme într-un avion ( firma încerca să achiziționeze în leasing un avion cu banii luați de la americani)
În ceea ce priveşte spălarea banilor, s-a stabilit că în perioada 12.08-23.09.2022 cele 4 persoane fizice şi persoana juridică română au executat operaţiuni financiare cu privire la suma de 774.956 USD (produsul infracţiunii de înşelăciune) în scopul ascunderii originii ilicite a fondurilor, respectiv au ascuns natura produsului infracţiunii de înşelăciune sub forma unor drepturi de utilizare a unei aeronave, prin intermediul unui cont colector deschis la o bancă americană în care au transferat suma de 650.000 USD cu titlu de garanţie şi a unui contract de leasing operaţional încheiat în data de 23.09.2022 cu o companie din Irlanda.
Cei patru suspecţi persoane fizice vor fi aduse la sediul organelor de cercetare penală pentru a li se aduce la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală, respectiv pentru a fi încunoştinţate despre sechestru, informează Monitorul Expres.