ACTUALITATE

330 de animale au murit într-un incendiu

Un incendiu violent a mistuit o constructie care adapostea peste 330 de animale domestice, pe raza localitatii Viisoara Mica. Toate animalele din interior au pierit, cu exceptia a cinci capre care au fost salvate de pompieri.

Vina este a proprietarului care a dat foc unor resturi vegetale din apropierea saivanului, aflat in camp, iar apoi a plecat acasa, lasand nesupravegheat focul. Vantul care sufla cu putere a favorizat extinderea flacarilor, iar cantitatea mare de materiale combustibile a intretinut arderea.

Dupa mai bine de doua ore de lupta cu flacarile, pompierii au reusit sa stinga incendiul.Vântul care suflă cu putere a favorizat extinderea flăcărilor, iar cantitatea mare de materiale combustibile a întreținut arderea. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit pompierii militari din Darabani, Săveni și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Viișoara și Darabani, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, mai bine de două ore. Pompierii au reușit să mai salveze cinci capre și 10 baloți de fân

Dorina Lupu – purt. cuv ISU Botoșani: „331 de animale au pierit astăzi într-un incendiu produs pe raza localității Viișoara  Mică. Scrum s-a făcut și construcția care le adăpostea. Atât spune proprietarul că a pierdut pentru că a dat foc unor resturi vegetale în apropierea saivanului și a plecat acasă”.