ACTUALITATEULTIMA ORĂ

329 de persoane din care 102 copii evacuati la miezul nopții din Spitalul Județean. Incendiul ar fi provenit de la lămpile de iluminat sau sistemul de aerisire

Dupa cladirea Palatului Administrativ care a ars ca o torta, si spitalele din judetul Suceava iau foc. 329 de persoane din care 102 copii evacuati la miezul nopții din Spitalul Județean . Incendiul de la unitatea spitaliceasca a fost anunțat la 112 de catre  un medic de la  Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, care era de garda,  Asistentele medicale aflate de serviciu au spus că în timp ce  se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu la etajul IV – Ginecologie – au observat când din tavanul etajului a izbucnit un incendiu cu flacără provenită de la una din lămpile de iluminat sau sistemul de aerisire.

În urma incendiului au fost afectate cu fum etajele IV, V, VI și VII ale unității spitalicești.

Persoanele internate  au fost evacuate de către personalul medical al spitalului cât și de personalul I.S.U Suceava, Pompieri, Poliției, Jandarmeriei și Poliției Locale.

În urma intervenției echipajelor  de pompieri din cadrul I.S.U. Bucovina Suceava s-a stabilit că incendiul se manifesta la nivelul Secției Obstretică Ginecologie a spitalului, situată la etajul IV al clădirii. Au ars mase plastice din zona tehnică dintre tavanul fals, planșeu și tubulatură PVC utilizată la sistemul de aerisire. Au fost evacuate 329 de persoane din care 102 copii fără a fi înregistrate victime.

În urma manifestării incendiului s-au degradat tavanul fals din zona holului, tapetul de pe pereții holului și parțial ai saloanelor din zona afectată, corpuri de iluminat, tencuială și elemente de mobilier.

În referire la elementele privind cauza probabilă a evenimentului s-a stabilit ca „focar holul secției, sursa probabilă de aprindere efect termic al curentului electric, mijloc ce putea produce aprinderea cablu electric, iar ca împrejurare determinată aparat electric defect, respectiv componente electrice ale instalației de aerisire a băilor din saloanele de la nivelul secției”.

Din relatările personalului medical aflat în serviciu  a rezultat că incendiul a fost observat în momentul în care în dreptul salonului cu nr. 7 au căzut pe podea elemente ale tavanului fals ce ardeau cu flacără deschisă după ce în prealabil s-a declanșat alarma de incendiu.