EDUCAȚIEULTIMA ORĂ

26 de primării din județul Suceava au primit microbuze electrice destinate transportului copiilor

26 de primării din județul Suceava au primit microbuze electrice destinate transportului copiilor la școli.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur și inspectorul general al învățământului sucevean, Grigore Bocanci au recepționat la Centrul Economic Bucovina un număr de 26 de microobuze electrice destinate transportului copiilor.

Microbuzele au fost achiziționate de Consiliului Județean prin PNRR, valoarea fiind estimată la 7,3 milioane de euro, Componenta 15 Educație,capitolul Dezvoltarea rețelei de școli  verzi.

Gheorghe Flutur a fost cel care s-a și urcat la volanul unuia dintre microbuze pentru a face un test. ,, Sunt 26 de microbuze pentru 26 de primării. Au mai fost adusse patru microbuze nu deult. Nevoia de microbuze este mare.Avem circa 150 de microbuze în județ, mai trebuie aproape 200. O să diminuăm efortul de achiziție Astazi o să trimitem in teritoriu primul lot de microbuze școlare electrice  de 16 plus 1 locuri fiecare, autonomie 200 km, foarte importante, cu sistem de încălzire și sistem de aer condiționat, cu rampă pentru persoanele cu handicap și cred eu, că este o veste foarte bună pentru școlile izolate,, a spus Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a arătat că pentru ca un asemenea proiect să fie aprobat este nevoie ca documentația depusă să obțină un anumit punctaj, funcție de lungimea traseului, de numărul de elevi, dacă mai au sau nu microbuze. ,, În felul acesta s-a hotărât un punctaj și astăzi, încep să ridice primarii sau delegații primăriilor microbuzele școlare de aici. Toate vor fi livrate în foarte scurt timp și căutăm sursa de finanțare pentru viitorul lot,, a spus Flutur.

Consiliul Județean încheie un contract de comodat pentru dare în folosință cu primăriile , ,,dare în folosință gratuită, primesc cheile și pleacă acasă să le inmatriculeze,,.