INTERNAȚIONALULTIMA ORĂ

Foto/Video/Fermier renumit din Regiunea Hardager, Norvegia implicat în promovarea țării. Arne Fykse: Coastele de oaie sunt un deliciu pentru Masa de Crăciun

Fermierii din Norvegia sunt tratați cu mare respect.. Zilele trecute am vizitat un renumit fermier din Regiunea Hardager  care a reușit să îmbine creșterea oilor și prepararea produselor din ovine cu pasiunea pentru fotografie și  muzică.   Arne Fykse din localitatea Fykse, a preluat frâiele afacerii familiei. Se implică în viața comunității din zonă și este respectat și apreciat de toată lumea.  Este cunoscut atât pentru delicioasele preparate din carne de oaie și căprioară dar și fotografie-documentar și recitalurile  la vioara cu șase coarde.

Facebook Arne Fykse

În sezonul cald, fermierul care este și un bucătar profesionist. La restaurantul proprietate personală poți servi cele mai diversificate bucate tradiționale. ,, Sunt mulțumit că aici  ajung foarte mulți turiști din toate colțurile lumii  în sezonul cald și mă gândesc chiar să extind puțin afacerea,, ne dezvăluie Arne. stiridinbucovina.ro a vizitat ferma norvegianului zilele trecute. Locația este una mirifică, simți că ești într-o zonă de poveste.

 

Arne Fykse ne-a dezvăluit  puțin din rețeta succesului pe care o are  în prepararea coastelor de oaie.  Deliciul constă în saramură, zahăr și ingrediente  care le fac gustul la superlativ. Pentru Crăciunul din acest an, fermierul  este  deja în toiul pregătirilor.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Fermierul  a început deja să pregătească pentru sărbătorile de Crăciun coaste de oaie afumate cunoscute sub numele de Pinnekjott.

Locația unde este amplasată ferma lui Arne  este situată în cel mai vizitat FIORD din Norvegia.

Casa veche de 200 de ani deschisă ca restaurant în sezonul cald

 

Odată ajunși aici, turiștii pot vizita  renumita fermă agricolă dar și  o casă tradițională veche depeste 200 de ani în cadrul căreia funcționează un restaurant unde se poate  servi mâncare.  Dacă în România,fermierul este privit ca o persoană nu prea importantă, în Norvegia în fața fermierului  îți scoți pălăria din cap.

 

Restaurantul lui Arrne a ajuns să fie atât de renumit încât aici au ajuns să poposească  Regele Norvegiei dar și Ministrul de externe al Japoniei.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

În interiorul căsuței care a fost renovată 1995,  sunt expuse cu multă migală obiectele vechi ale familiei. Chiar și fotografiile a trei generatii de străbunici atrag atenția atunci când ești in interior.

Arne spune că vrea să ducă tradiția familiei mai departe și s-a  reprofilat pe plantarea pomilor fructiferi.,, Am decis să revin la vechea tradiție a familiei mele din anul 1600 , aceea de pomicultori,, spune Arne care precizează ca familia sa era renumită pentru plantațiile de pomi fructiferi și chiar pentru recolta bogată.  Deja a plantat 7000 de pomi fructiferi pe mai multe suprafețe de teren pe care le deține. .

Arne  își iubește țara și de câțiva ani face clipuri de promovare chiar pe canalul de youtube. Va prezentăm in articol  cele două clipuri ale lui Arne Fykse.

DESPRE NORVEGIA AGRICOLĂ

Norvegia este o ţară montană şi puţin populată (5,3 milioane de locuitori pe o suprafaţă de 323.800 kmp). Creşterea animalelor este larg răspândită pe întreg teritoriul ţării. Doar un milion de hectare (3% din suprafaţa totală) e destinat culturilor agricole. Iarna este relativ lungă în cea mai mare parte a ţării (octombrie – martie), dar zilele de vară, deşi puţine, sunt lungi. Creșterea bovinelor pentru producţia de lapte și produse lactate, dar și de carne este de departe cea mai răspândită practică agricolă. În ceea ce priveşte valoarea brută, veniturile din producţia de lactate reprezintă 27% din total, iar cele din producţia de carne reprezintă 37% din totalul veniturilor agricole

sursa video: Arne Fykse