GENERAL

20 de primari instalați pe funcție sâmbătă, 26 octombrie

A fost zi full ieri pentru reprezentații Instituției Prefectului, politicienilor și aleșilor locali din noile Consilii Locale. Mulți primari au fost reinstalați pe funcții dar au fost și edili noi. PNL și PSD si-a impărțit reprezentanți în lungul și în latul județului pentru a putea fi prezenți la ședințele de Deliberatv Local în cadrul cărora aleșii au depus jurământul.

20 de primari au fost  instalați pe funcție sâmbătă, 26 octombrie. 17 edili au depus jurământul în data de 25 octombrie iar pe 24 octombrie au fost instalați în funcții alți 9 primari și preșdintele Consiliului Județean Suceava. La nivel de județ instalările in funcții ale aleșilor locali au fost finalizate la termen.

Calendarul după care prefectul județului Suceava sau reprezentantul acestuia vor participa la ședințele de constituire ale Consiliilor Locale și depunere a jurământului de către noii aleși locali validați prin hotărâri judecătorești a suferit o serie de modificări și completări, imediat după ce a a fost făcut un program. Noile deliberative au început a depune jurământele începând cu data de 22 octombrie.

Gheorghe Flutur: „Închei această acțiune de instalare a primarilor, de depunere a jurământului, cu sentimentul că echipa liberală de primari din județul Suceava este foarte puternică. Avem primari în marile municipii – Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei – și în orașe precum Siret, Gura Humorului, Vicovu de Sus, Salcea, Liteni, Dolhasca, Frasin, Broșteni. De asemenea, avem primari liberali într-o bună parte din comunele județului Suceava. Îmi exprim speranța că, așa cum au fost până acum modele liberale de administrație publică locală, vor continua să fie modele de succes, iar cuvântul de ordine va fi inițiativa și proiectele de dezvoltare. Vă urez tuturor primarilor din județul Suceava succes în noul mandat.”