INTERNAȚIONAL

2 oligarhi ruși au fost găsiți morți la o zi distanță

Cadavrele a doi oligarhi ruși au fost găsite moarte, alături de soțiile și copiii lor, la doar o zi distanță, potrivit câtorva relatări din presă.

Primul a fost Vladislav Avayev, fost vicepreședinte al Gazprombank. El a fost găsit luni, în apartamentul său din Moscova, ucis de o rană prin împușcare, a anunțat agenția de presă rusă de stat Tass. Poliția analizează teoria potrivit căreia Avayev și-a împușcat soția și copiii, iar apoi s-a împușcat singur.

Deși numele victimelor nu au fost incluse într-o declarație publică a guvernului rus, Tass a precizat că o sursă anonimă a confirmat ulterior identitatea acestora.

Anchetatorii au spus în declarația lor că ei cred că Avayev și-a împușcat soția și fiica, iar apoi s-a împușcat singur.

Cel de-al doilea oligarh a fost găsit mort în Spania, la aproximativ 3.000 de kilometri distanță.

Numele său era Serghei Protosenya și a fost găsit înjunghiat mortal împreună cu soția și fiica sa. Presa locală a susținut că a fost găsit cu un cuțit însângerat și un topor lângă el. Înainte de moartea sa, Protosenya fusese vicepreședinte și contabil-șef al Novatek, o mare companie de gaze cu legături strânse cu Gazprombank.
În momentul uciderii, Protosenya, soția sa și fiica lor se aflau într-o vilă de lux închiriată în Lloret de Mar, un oraș catalan de coastă, pentru perioada Paștelui.

Protosenya nu a lăsat niciun bilet de adio, iar pe corpul său nu existau pete de sânge. La momentul crimelor, el avea o avere personală de peste 433 de milioane de dolari, potrivit Telecinco, au declarat autoritățile ruse.

Se crede că vila familiei, situată pe Costa Brava, în Spania, este a doua casă a familiei, alături de reședința din Franța;

sursa articol/imagine: www.zerohedge.com