JUSTIȚIE

13 inculpați retinuti pentru trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată și deținere fără drept de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea a 13 inculpați (unul trimis în judecată în alt dosar pentru fapte similare), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată și deținere fără drept de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu. Precizăm că unul dintre aceștia este urmărit penal și pentru săvârșirea   infracțiunii de viol în formă continuată.
Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada 2023 – iunie 2024, în mod repetat, inculpații au deținut, oferit cu titlu gratuit, intermediat și  comercializat direct diferite cantități de canabis (drog de risc) și 3-CMC respectiv  4-CMC ( droguri de mare risc) către consumatori, inclusiv minori,  din județul Neamț.

Totodată, din materialul probator administrat   a rezultat că  în intervalul martie 2024 – iunie 2024, unul dintre inculpați a întreținut,  în mod repetat, relații sexuale cu două victime minore  de 14 și 15 ani.
Au fost puse în aplicare 21 de mandate de percheziție domiciliară fiind identificate și ridicate cantități de droguri de risc (canabis) și mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), parte porționate și ambalate în scopul comercializării, grindere, cântare electronice, obiecte purtând urme de substanță, medii de stocare a datelor, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă.
Ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț.
Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor brigăzilor de combatere a criminalității organizate Galați și Bacău și ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și inspectoratelor de jandarmi județene Neamț, Bacău și Galați.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.