BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

11 români, acuzați de furt de cupru din parcurile eoliene, în Italia.Prejudiciu: un milion de euro

Un grup infracțional format din 18 persoane au furat cabluri de cupru din parcurile eoliene din sudul Italiei, vânzând materialul pe piața neagră. Dintre aceștia, 11 persoane au cetățenie română, unul de origine albaneză și șase italieni..

11 persoane dintre cele 18 au fost arestate preventiv, nouă ajungând direct în închisoare, unul în arest la domiciliu și unul cu interdicția de a părăsi țara. Suspecții sunt responsabili de săvârșirea infracțiunii de furt calificat și primire de cabluri de cupru furate.

Ancheta în privința cazului a fost desfășurată în perioada februarie-septembrie 2022, fiind declanșată de o tentativă de furt, în zona Ururi din San Martino în Pensilis, provincia Campobasso.

Grupul infracțional ar fi comis 13 furturi de cabluri ce cupru în parcuri eoliene din Molise. Aceștia au reușit să sustragă peste 6 tone de cupru, dar și mai multe panouri fotovoltaice, potrivit stiridiaspora.ro.

Potrivit reconstituirii celor întâmplate, grupul infracțional era condus de un bărbat de cetățenie română, care i-a coordonat pe toți cei implicați atât în comiterea furturilor, cât și în sortarea metalului sustras.

După sustragerea metalului, acesta era transportat în locații pentru a fi decapat și pregătit pentru introducerea pe piața neagră.

Autoritățile au confiscat 615 kg de cupru.

Unul dintre membrii grupului infracțional avea ascunsă o armă ilegală sub salteaua leagănului fiicei sale.