ANUNȚBREAKING NEWSPUBLICITATE

11 lucruri pe care nu ar trebui să le pui într-un crock pot

Nimic nu se compară cu o masă gătită acasă, dar între muncă, îngrijirea copiilor și treburile casnice, poate fi greu să găsești timp pentru a pune pe masă un fel de mâncare delicioasă în fiecare seară.

Un crock pot este cel mai bun prieten al unei persoane ocupate, permițându-vă să veniți acasă la o tocană delicioasă fără a fi nevoie să faceți prea multe pregătiri sau să petreceți prea mult timp în bucătărie.

Dar, deși un slow cooker sau crock pot este un gadget de bucătărie versatil, nu poate fi folosit pentru orice! Pentru a evita o criză culinară, am alcătuit lista noastră cu alimente pe care nu ar trebui să le pui într-un crock pot.

1. Carnea slabă

În timp ce gătitul lent transformă bucățile de carne mai tari și mai musculoase (pulpă de vită, coada boului, umărul de porc) în bucățele fragede, bucățile slabe (piept de pui, file de porc, fileuri de pește) se gătesc până devin tari. Este mai bine să lăsați aceste bucăți de carne pentru prăjire sau grătar.

2. Carnea crudă

Căldura blândă a unui crock pot înseamnă că carnea nu va avea niciodată șansa să se rumenească, dar culoarea aurie de la prăjire este cea care îi dă profunzime aromei. Dacă nu vrei ca tocănița ta să aibă un gust insipid, rumenește mai întâi carnea, apoi pune-o în slow cooker.

3. Prea mult lichid

Un crock pot este excelent la reținerea umidității, așa că dacă torni prea mult bulion sau apă, tocănița ta va avea un gust insipid.

 

Dacă folosești o rețetă de tocană care nu a fost scrisă pentru slow cooker (și te rog să o faci – este o idee grozavă!), redu cantitatea de lichid cu aproximativ jumătate. Poți oricând să completezi în timpul gătitului dacă pare uscată.

4. Legume delicate

Gătitul îndelungat este grozav pentru înmuierea rădăcinoaselor tari, dar este un tratament brutal pentru legumele delicate, cum ar fi dovleceii, sparanghelul și mazărea, și le va face moi. Așteaptă până la sfârșitul timpului de gătire pentru a le adăuga.

5. Prea multe condimente

Rezistă tentației de a face glume cu ardeii iuți – ingredientele picante devin din ce în ce mai fierbinți cu cât sunt mai mult timp gătite, așa că presară-le doar la început dacă poți suporta! Pentru toți ceilalți, cel mai bine este să le amesteci în ultimul moment.

6. Lactate

Gătitul prelungit al produselor lactate face ca acestea să se separe. Adăugarea laptelui, a smântânii sau a iaurtului în crock pot la începutul gătitului este o modalitate sigură de a te trezi cu o mizerie granulată și apoasă la final. Adaugă-le odată ce rețeta a terminat de gătit.

7. Prea multă băutură

După cum am menționat mai devreme, slow cooker-urile nu evaporă prea mult lichid, așa că a pune guri mari de vin sau bere direct în crockpot nu este o idee grozavă.

 

Alcoolul trebuie să se evapore puțin pentru a avea un gust atrăgător și nu acrișor, așa că încearcă să-l reduci mai întâi într-o tigaie separată pe plită.

8. Carnea care are pielea pe ea

Bucățile de carne cu piele au nevoie de căldura uscată a prăjitului sau a grătarului pentru a se croca. Gătește-le într-un crock pot și vei sfârși prin a culege bucăți de piele nesatisfăcătoare din mâncarea ta.

9. Ierburi proaspete și moi

Cu excepția cazului în care folosești ierburi lemnoase, cum ar fi rozmarinul sau cimbrul (și pe acestea cu moderație, deoarece sunt puternice), gătitul ierburilor moi, cum ar fi busuiocul sau coriandrul, timp prea îndelungat le va șterge proprietățile lor parfumate încântătoare. Încorporează-le chiar înainte de a le servi.

10. Fructe de mare

La fel ca și bucățile slabe de carne, peștele și crustaceele trebuie gătite pentru un timp foarte scurt, altfel riscă să fie distruse. Singurele excepții sunt calamarii și caracatița, care pot beneficia de o fierbere lentă pentru a le frăgezi până la perfecțiune.

11. Paste și orez

Ar putea părea o economie de timp să bagi aceste ingrediente de bază în tocănița ta la crock pot, dar făcând acest lucru îți va transforma munca grea într-o mizerie închegată – sunt prea bogate în amidon și se gătesc prea repede.