ACTUALITATEBREAKING NEWSJUSTIȚIENAȚIONAL

DIICOT. Afacerea Veranda, în vizorul anchetatorilor! Brigada de Combatere a Crimei Organizate a descins la Primăria Iaşi și a înconjurat clădirea! Edilul Mihai Chirica și mulți alții, conduși la audieri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, pun în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară, fiind vizate domiciliile și imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum și sediile unor autorități publice locale.

Se pare că nu există zi în care descinderile să lipsească de la Primăria Municipiului Iași! În urmă cu puţin timp, peste 50 de angajaţi de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate au înconjurat clădirea Primăriei Municipiului Iaşi (BCCO). Potrivit unor surse, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu şi omul de afaceri Cristin Zămosteanu sunt vizați de ancheta procurorilor.: Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, se află alături de anchetatori pentru a oferi o serie de declarații!Anchetatorii caută documente privind proiectele mai multor dezvoltatori din Iaşi edificate în ultimii ani. ,,„Merg pentru declaraţii. Nu am nicio temere”, a transmis primarul Mihai Chirica după ce a urcat în maşina anchetatorilor.

Angajaţii Primăriei afirmă că toate documentele necesare au fost trimise de către oameni din interior și totul este făcut doar pentru expunere mediatică.

„Documentele pe care au venit cei de la DIICOT să le ridice, le aveau deja de la angajaţi trimise cu un an în urmă”, spun surse din cadrul PMI.

Activitățile se desfășoară într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, în vederea obținerii unui folos necuvenit, uzurparea funcției, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului societății într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Activitățile sunt efectuate în continuarea cercetărilor într-o cauză privind constituirea unui grup infracțional organizat și vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcții de către dezvoltatori imobiliari, care s-ar fi folosit de conexiunile cu funcționari din administrația publică locală cu atribuții în domeniul emiterii și urmăririi respectării documentațiilor de urbanism.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași vor fi conduse, în vederea audierii, 30 de persoane, despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracțională.

Acțiunea beneficiază de sprijinul brigăzilor și serviciilor de combatere a criminalității organizate din Iași, Suceava, Vaslui și Botoșani, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași, precum și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău și Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

 

sursa foto: bzi.ro