ANUNȚPUBLICITATE

10 MOTIVE PENTRU A APELA LA UN ARHITECT

1. Viziunea dumneavoastră se transformă în realitate cu un arhitect.

Formarea universitară extinsă și experiența îi oferă arhitectului o abundență de idei și tehnici pentru a da viață viziunii dumneavoastră.

Progresele recente în domeniul tehnologiei i-au înarmat pe arhitecți cu o gamă largă de instrumente de vizualizare care ajută foarte mult la comunicarea intenției de proiectare a arhitectului către client.

Modelarea computerizată 3D și randarea foto-realistă dau viață proiectelor încă de la începutul procesului de proiectare. Având în vedere că realitatea virtuală (VR) devine acum mai accesibilă, clienții pot experimenta să se plimbe prin proiectul lor și să perceapă spațiile și priveliștile cu mult înainte de începerea construcției pe șantier.

2. Arhitecții vă ajută să obțineți cel mai bun raport calitate-preț pentru bugetul dumneavoastră.

Oricât de mult v-ar plăcea să includeți tot ceea ce se află pe lista dumneavoastră de dorințe, bugetul dvs. ar putea însemna că trebuie să faceți un compromis. Avantajul de a apela la un arhitect este că acesta vă poate ajuta să obțineți maximum de “eficientizare”. Ei vor putea să vă arate selecții alternative de care poate nu sunteți conștient sau pe care nu le-ați luat în considerare.

Arhitecții dezvoltă, de asemenea, relații cu mulți furnizori și pot adesea să obțină prețuri reduse pentru clienții lor, care nu sunt disponibile pentru publicul larg.

3. Un arhitect vă economisește timp.

Este ușor să vă petreceți ore întregi din timpul dumneavoastră căutând finisaje sau produse. Acest lucru este valabil mai ales dacă sunteți nou în proiectarea casei dumneavoastră. În timp ce s-ar putea să găsiți rapid ceea ce căutați, în schimb, ar putea să vă ia ore, zile, săptămâni sau chiar luni de căutări.

Un arhitect este expus zilnic la o multitudine de produse și caracteristici de design și vă poate economisi un timp considerabil, recomandându-vă unde să găsiți produse și cum să obțineți cele mai bune în ceea ce privește calitatea și prețul.

4. Arhitecții sunt adaptabili.

Experiența și cunoștințele pe care le posedă Arhitecții contribuie în mare măsură la simplificarea procesului și la obținerea unui rezultat mai bun.

Un arhitect cu experiență va avea capacitatea de a proiecta în funcție de diferite bugete și de a oferi diferite soluții de proiectare sau stiluri arhitecturale adaptate pentru a răspunde nevoilor dumneavoastră specifice.

Fiecare proiect este diferit, iar modelele de tip “cookie cutter” nu sunt potrivite pentru toate amplasamentele sau nevoile clienților.

De asemenea, arhitecții își pot adapta serviciile în funcție de nevoile dvs. specifice, de la o simplă îndrumare în materie de proiectare până la un proiect complet gestionat la cheie.

5. Un arhitect vă poate proiecta locuința pentru a fi mai durabilă

Costul casei dumneavoastră nu este cuantificat doar de cheltuielile de proiectare și construcție. Costurile curente de funcționare a gospodăriei sunt din ce în ce mai mult un aspect important, deseori neglijat de noii proprietari de locuințe.

Un arhitect este pregătit să înțeleagă impactul orientării clădirii și importanța umbririi, a iluminării naturale și a ventilației în reducerea cererii de energie electrică.

Arhitecții pot recomanda, de asemenea, materiale de construcție care conțin mai puțină energie încorporată, sunt mai rapid de instalat sau necesită mai puțină întreținere permanentă.

6. Arhitecții gândesc adesea în afara pătratului.

Clienții le prezintă adesea arhitecților viziunea lor desenată grosier pentru a demonstra ceea ce ei percep ca fiind amenajarea lor definitivă. Este posibil ca aceștia să fi petrecut luni de zile lucrând la proiectul lor înainte de a se întâlni cu un arhitect. Adesea, arhitectul poate interpreta esența nevoilor clientului din aceste desene conceptuale și poate dezvolta o abordare de proiectare cu totul diferită, pe care clientul poate nu a luat-o în considerare, oferind o soluție de proiectare mai bună. Arhitecții sunt experți în rezolvarea problemelor.

7. Prin utilizarea unui arhitect, veți economisi bani, evitând orice costuri surpriză.

În general, un arhitect poate proiecta orice doriți, însă o abilitate crucială a oricărui arhitect este capacitatea de a vă livra briefingul în limitele bugetului stabilit de dumneavoastră. Arhitecții nu sunt planificatori de costuri, există alte profesii care oferă aceste servicii.

Cu toate acestea, un arhitect cu experiență va avea o bună înțelegere a tarifelor aproximative de construcție pentru diferite tipuri de proiecte, care pot fi folosite ca un ghid. În cele din urmă, costul va fi determinat de un estimator, așa că, cu cât acesta dispune de mai multe informații detaliate pentru a stabili prețul, cu atât va fi mai precis. Un arhitect poate furniza documentație, specificații și programe complete pentru a defini intenția de proiectare și pentru a minimiza potențialul de apariție a unor variații neprevăzute în timpul construcției.

9. Arhitectul reprezintă doar un cost mic în bugetul general.

În timp ce alte profesii, cum ar fi medicina, contabilitatea și dreptul, oferă ceea ce mulți percep ca fiind servicii esențiale, este regretabil că arhitecții sunt adesea considerați un lux costisitor, angajat doar de cei foarte bogați.

Având în vedere că a deține o locuință este una dintre cele mai mari investiții financiare pe care majoritatea dintre noi le va face în viață, angajarea unui arhitect pentru a maximiza valoarea potențială a proprietății dumneavoastră ar trebui considerată obligatorie.

Fie că este vorba de o simplă renovare a unei proprietăți existente sau de proiectarea unei noi clădiri personalizate, onorariile de arhitectură reprezintă doar un mic procent din costul total de dezvoltare.

Aceste onorarii sunt deseori compensate de economiile realizate la costurile de construcție datorită selecției și specificațiilor atente ale materialelor, a documentației complete care minimizează variațiile sau a creșterii valorii proprietății finalizate datorită designului de înaltă calitate.

10. Un arhitect este un profesionist cu înaltă calificare.

Arhitectura este o profesie cu înaltă calificare care necesită 5-6 ani de studii universitare pentru a obține o diplomă. Mai sunt necesari încă doi ani de experiență profesională postuniversitară înainte de a susține examenele de înregistrare care îi conferă absolventului dreptul de a utiliza titlul de arhitect. Pentru a-și menține această înregistrare, arhitectul trebuie să urmeze anual cursuri obligatorii de formare profesională continuă. Acest lucru este esențial pentru a fi la curent cu progresele rapide în ceea ce privește noile materiale de construcție, tehnologiile, tehnicile de construcție și modificările asociate legislației de conformitate și reglementărilor în materie de construcții.

Toate aceste abilități și experiență asigură o bună gestionare a întregului proces de proiectare și obținerea celui mai bun rezultat pentru dumneavoastră, clientul.

Acum că ați înțeles beneficiile pe care le poate oferi un arhitect, citiți sfaturile noastre pentru selectarea unui arhitect potrivit pentru proiectul dumneavoastră – Selectarea unui arhitect.