CULTURĂ

𝗭𝗶𝘂𝗮 𝗖𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗶𝗶 𝗡𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝘀𝗮̆𝗿𝗯𝗮̆𝘁𝗼𝗿𝗶𝘁𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗖𝗼𝗹𝗲𝗴𝗶𝘂𝗹 𝗡𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗠𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝗿 „𝗦̦𝘁𝗲𝗳𝗮𝗻 𝗰𝗲𝗹 𝗠𝗮𝗿𝗲”

Cu emoții și bucurie, elevii ștefăniști l-au sărbătorit astăzi pe „Luceafărul poeziei românești”, dând glas unor sentimente sincere, aducând astfel recunoștință pentru moștenirea lăsată culturii române.
Data de 15 ianuarie are dublă semnificație pentru poporul român: sărbătorim Ziua Culturii Naționale și ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, 15 ianuarie 1850, personalitate marcantă în literatura română, filosofie și jurnalism. La împlinirea a 173 de ani de la nașterea sa, elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” au marcat această zi printr-o serie de activități omagiale dedicate „poetului nepereche”.
Astfel, în sala de lectură a colegiului, membrii Cenaclului literar ,,George Florin Cozma”, sub îndrumarea profesorilor de limba și literatura română și a profesorilor de limbi moderne, au recitat din scrierile poetului român, iar în acordurile de chitară, au cântat versuri celebre eminesciene.
Poeziile „Și dacă..”, „La mijloc de codru des”, „Ce suflet trist”, „Copii eram noi amândoi”, au fost doar câteva dintre operele interpretate de elevii militari în limba română, engleză și franceză, momentele emoționante aducând cu ele ropote de aplauze din partea celor prezenți.
Pe parcursul cenaclului, ștefăniștii aflat multe lucruri interesante despre viața și operele scriitorului, despre modul în care a devenit cea mai importantă voce poetică din literatura noastră.