EDUCAȚIE

𝗦𝗮̆𝗽𝘁𝗮̆𝗺𝗮̂𝗻𝗮 𝗘𝗱𝘂𝗰𝗮𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝗚𝗹𝗼𝗯𝗮𝗹𝗲 – 𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗮̆ 𝗱𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝗺 𝗰𝗲𝘁𝗮̆𝘁̦𝗲𝗻𝗶 𝗿𝗲𝘀𝗽𝗼𝗻𝘀𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶

În săptămâna 14-20 noiembrie se desfășoară Săptămâna Educației Globale, cu tema „Este lumea noastră, să acționăm împreună!”, cu accent special pe domeniile privind pacea și parteneriatul.
În acest context, elevii clasei a XI-a B au fost vizitați de către copiii de la Școala Profesională Specială din Câmpulung Moldovenesc. Împreună au desfășurat diverse activități educative ce depășesc sfera informațiilor școlare, propuse în cadrul parteneriatului educațional Cum să devenim cetățeni responsabili, coordonat de doamnele profesoare Mihaela Pintilei și Felicia Oblesniuc. Participanții au împărtășit idei despre combaterea și evitarea violenței fizice și verbale, au conștientizat, printr-o serie de jocuri interactive, importanța unui comportament lipsit de agresivitate.
,,Activitatea la care am luat parte astăzi alături de copiii de la Școala Profesională Specială a avut un impact emoțional deosebit pentru noi. Ca elevi de liceu militar, învățați cu uniformitatea și disciplina, uităm că suntem diferiți. Asta am învățat azi, să ne respectăm, indiferent de vârstă, înfățișare sau caracter. Am remarcat în ochii colegilor mai mici inocența vâstei și emoția cu care au intrat în cetatea noastră. Un moment cu totul aparte a fost acela când unul dintre copii a probat capela mea, iar atunci când s-a văzut în poze, a spus că își dorește să ne calce pe urme.” (elev caporal Alexandru Dobre)
Elev caporal Giulia Bonchiș
Elev sergent Daria Negrea
Foto Elev caporal Larisa Dăscălescu
sursa:facebook Colegiul Național Militar ,,Ștefan cel Mare,, din Campulung Moldovenesc