BREAKING NEWSEDUCAȚIE

𝗗𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮̆ 𝘀̦𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮̆ 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗲𝘅𝗲𝗿𝗰𝗶𝘁̦𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗶̂𝗻 𝗹𝗶𝗺𝗯𝗶𝗹𝗲 𝗿𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝘀̦𝗶 𝗲𝗻𝗴𝗹𝗲𝘇𝗮̆

Un grup de 15 elevi din clasa a IX a A de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” au participat alături de 15 elevi ai Colegiului Național de Comerț al ASEM, din municipiul Chișinău, Republica Moldova, la prima sesiune a activității cu titlul “Job hunting. Inter-cultural communication skills in achieving career goals” din cadrul proiectului transnațional „Educație online fără hotare – colaborare cu perspective pentru viitor”.
Printre obiectivele proiectului se regăsesc introducerea noțiunilor de „Job hunting” (vânătoare de locuri de muncă) și de „Job application portfolio” (portofoliu de cereri de angajare), elevii urmând a fi familiarizați cu concepte care îi vor ajuta nu numai în alegerea carierei, ci și în viață. Ca produs digital, va fi realizată o broșură cu informații despre orientarea profesională, cu interviuri și sondaje luate în special angajaților din diferite domenii ale sectorului militar, cu simulări și jocuri de rol a unor interviuri de angajare, vizite la bursa locurilor de muncă etc.
Proiectul a început în urmă cu două săptămâni, cu ETAPA SALUTULUI VIRTUAL, în care elevii, împreună cu profesorii coordonatori, s-au cunoscut în mediul online. A fost creat un poster cu titlul „Salut virtual”, care include numele echipei, tema proiectului, instituția, logoul instituției sau / și logoul proiectului și alte informații relevante.
Prof.Tudurean Gabriela Nicoleta